Haberler

Motosiklet Sevdalıları, Engelli Çocuklara Şiddete Karşı Eylem Yaptı

Türkiye Motosiklet Federasyonu üyeleri, engelli çocuklara işkence yapılırken çekilmiş görüntülerin ortaya çıktığı Kocaeli’deki rehabilitasyon merkezinin önüne gelerek, eylem yaptı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu üyeleri, engelli çocuklara işkence yapılırken çekilmiş görüntülerin ortaya çıktığı Kocaeli'deki rehabilitasyon merkezinin önüne gelerek, eylem yaptı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan gizli kamera görüntülerinde engelli çocuklara sıcak su ile işkence edildiği ve çocukların dövüldüğü ortaya çıkmıştı. Bu görüntülerin basında yer almasının ardından Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri, Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önüne gelerek bir eylem düzenledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Motosiklet Platformu Genel Başkanı Zafer Fatih Özsoy, "Buraya platformumuz dahilinde başlayan Kadın ve Çocuğun İstismarına Karşı Motorcular Hareketi için geldik. Buradaki olay olalı bir süre olmuş ama ortaya çıkması ve ilgili kişilerin uzaklaştırılmasının basında yer alması sonucunda biz buraya geldik. Bu tür olayların karşısında sonuna kadar duracağımızı buradan beyan etmek istiyoruz. Bu kişiler tespit edildiklerinde elbette hukuki olarak cezalarını alıyorlar. Ancak bu kamu vicdanını rahatlatmıyor. Biz bu insanların bu tip yerlerden, bu tip kurumlardan kesinlikle sonsuza kadar uzaklaştırılmasını, men edilmesini istiyoruz. Bu tür merkezlerin kesinlikle bağımsız kurumlar tarafından denetlenmesini istiyoruz. Bu denetlemeler sayesinde bu tür olaylar engellenecektir" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Köseköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title