Haberler

Mısır'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci Yıl dönümü Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci Yıl dönümü Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, "Milli şair Mehmet Akif'in Kahire'de ikamet ettiği o mukaddes miras kurtarılarak o bina Türkiye'nin olacaktır" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 92'nci Yıl dönümü Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mehmet Akif Ersoy'un eviyle ilgili çalışma başlatacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Milli şairimiz Mehmet Akif'in Kahire'deki ikamet ettiği evi ile ilgili bir insiyatif başlatacağız. Hukuk bürosuyla anlaşıp ailenin mülkiyeti adli sorunları olduğunu tespit ettik. Bu sorunu hızla çözümlenmesinden sonra o binanın bir şekilde Türkiye'ye mal edilmesi için çaba sarf edeceğiz. Biz bu elçiliğin Mehmet Akif'in müzesi olması için diğer evde alınmalı. Devletimizin iradesi büyük. Ama mal sahibinin elinde tapu yok."

Kamuoyunda devlet büyüklerimizi yanlış bilgilendirildiğini belirten Büyükeleçi Botsalı, "Bu mülkiyet sonlandırıldığı zaman o bina Türkiye'nin olacaktır. Size söz veriyoruz. O mukaddes miras kurtarılmalı. Bu benim dönemimde sonuçlanırsa ne mutlu olmazsa benden sonrakilere hayattaki vasiyetimdir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

hüseyin avni botsalı türkiye kahire Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title