Haberler

Milli Mücadele Kahramanlarından Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu Anıldı

Milli mücadele kahramanlarından Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu için Bulancak Belediyesi tarafından 11. Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Milli mücadele kahramanlarından Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu için Bulancak Belediyesi tarafından 11. Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Bulancak ilçesi Küçüklü köyünde doğan ve 11 yıl önce ailesi tarafından anma etkinlikleri başlatılan Kurdoğlu Zeki Efendi, ilk olarak mezarı başında ardından da ilçede ismi verilen meydanda yapılan törenlerle anıldı.

Törende aile adına konuşan Kurdoğlu Zeki Efendi'nin torunu Gültekin Kurdoğlu, "Rahmetli dedemin ömrü ve yaşamı vatanı için cephelerde savaşmak ve ilim öğretmekle geçmiş. Kurtuluş Savaşı'nda bir elinde silah, bir elinde Kur'an ile düşmana karşı çarpışan, birinci Cihan harbine gönüllü olarak iştirak eden ve İstiklal Savaşı'nda Garb Orduları Fahri Nasıhı sıfatı ile muharebe meydanlarında savaşan, Gönüllü Alay Müftüsü Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu, sürekli Cumhuriyet yönetiminin erdemliliğini dile getirirdi. Bu anma etkiniliklerine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından musiki cemiyeti tarafından tasavvuf musikisi dinletisi yapıldı.

Törene Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, eski  CHP Giresun Milletvekili Rüştü Kurt, Kurdoğlu'nun torunu Gültekin Kurdoğlu, vatandaşlar ve aile üyeleri katıldı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Zeki Orhan Kurt Bulancak Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title