Haberler

Milletvekilleri, KESK Üyeleri İle Beraber Eylemdeydi

Güncelleme:

KESK'liler "eyleme devam" kararı verdi

KESK Şubeler Platformu tarafından son KHK ile yapılan ihraçlara tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı.

KESK Batman Şubeler Platformu, 675 Sayılı KHK ile çıkarılan İhraçları protesto etmek amacıyla Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Bulvar İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptılar.

40'a yakın STK'nın desteğiyle oluşan platformun eylemine, ayrıca HDP Batman Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, HDP-DBP Eşbaşkanları, Petrol-İş üyeleri, öğretmenler, esnaf ve vatandaşlar destek verdi.

Daha önce ihraç edilen Eğitim-Sen eski Eşbaşkanı Aziz Turay, "Şu an kaos ortamı yaratılmıştır. 29 Ekim'de, bir bayram gününde 10 Bin emekçi ve 4 Bin 500 civarında sağlık emekçisi ihraç edildi. Baskılar bizi yıldıramayacaktır" dedi. Milletvekili Aslan da, "İhraç edilenler kamuoyunda sanki görevlerine iade edilmiş gibi lanse ediliyor ama böyle bir şey yok. Hukuksuzluğun önünde yekvücut olunmalıdır. Düşmanımız bile olsa hukuksuzca davranmak yanlıştır" diye konuştu.

Ardından Basın açıklamasını okuyan SES Şube Sekreteri Cihan Tüzün, 10 Bin 131 kamu personelinin son KHK ile ihraç edildiği belirtilerek, "Batman özelinde ise Eğitim Sen yönetimi dahil 36 eğitim sen üyesi eğitim emekçisi ve DİVES'ten 14 kişi ihraç edilmiştir. Bunun yanı sıra yine bir kararname ile içinde çok sayıda basın yayın organına ilişkin kapatma kararı da alınmıştır. Haklarında açılmış adli ya da idari soruşturma dahi olmayanlar, hiçbir somut ve hukuki delil ileri sürülmeden, tamamen hükümetin siyasi tasarrufuyla işten atıldı. İhraç torbasının içerisinde yaşamı boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesinde en ön safta yer almış şube başkanlarımız ve üyelerimiz de yer aldı. Nasıl ki 1402 sayılı kanunla 12 Eylül döneminde ihraçlar gerçekleştirildi ve yıllar sonra bu ihraçlar kamuya geri döndü ise bu sefer bu kadar uzun süre beklemeden daha kısa sürede arkadaşlarımızın kamu görevine dönmesini sağlayacak etkin mücadeleyi yürüteceğiz. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmamalıdır. İşimize geri dönene ve bizim olanı alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title