Haberler

Milletvekili Nazlı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, gazetecilerle bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, gazetecilerle bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi.

Nazlı, Kütahya Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin hemen her alanda gelişmeler kaydettiğini, milletin iradesinin hakim olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.

Milletin iradesinin hakim olduğu bir dönemin ortaya çıktığını belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Türkiye AK Parti ile son 15 yılda yakaladığı büyük gelişme trendine karşılık maalesef büyük oyunlara ve entrikalara maruz kaldı. Türkiye'nin büyümesiyle orantılı olarak bunların boyutları da artmaya başladı. 2016'daki 15 Temmuz Türkiye'yi işgal ve darbe girişiminin ardından ve özellikle de 2015 haziranından itibaren de terörle mücadelede büyük bir başarı sağlandı. Şu anda birçok terör örgütü eylem yapamaz hale getirildi. Türkiye artık savunma sanayisini üretiyor ve bu çok önemli bir gelişmedir. Bir yandan demokrasi ve insan hakları alanında özgürlükler ve reformlarla Türkiye'nin önü açıldı."

Nazlı, 2017 yılının en önemli olaylarından birinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin referandumla oylanması olduğunu hatırlatarak, referandum sürecinde Türkiye'ye karşı bazı Avrupa ülkelerinin demokrasiye uymayan tutumlarına maruz kalınmasına rağmen başarı sağlandığını aktardı.

FETÖ davaları başta olmak üzere 2017 yılında yaşanan bazı önemli olaylara da değinen Nazlı şöyle devam etti:

"Kuzey Irak'ta yapılan bağımsızlık referandumu Türkiye'nin engellemelerine rağmen yapıldı. Bu referandum Barzani'nin gidişine sebep oldu ve Türkiye'nin bölgedeki üstünlüğü bir kere daha görüldü. 8 Ekim'de Amerika ile yaşanan vize krizi ve yapılan siyasi baskılardan sonuç alamayan ülkeler ekonomik olarak Türkiye'yi yıpratmaya çalıştı. Yine NATO'nun tatbikatında silahların hedefi olarak gösterildi. Bu skandala Türkiye gereken cevabı verdi. 8 Aralık'taki Trump'ın şahsi girişimi olan İsrail'in başkentinin Kudüs olarak tanınması kararına karşı Türkiye ile tüm İslam alemi ve birçok Avrupa ülkesi bu karara tepki gösterdi. Türkiye'nin önderliğinde İslam İşbirliği Konferansında Filistin'in başkenti Kudüs olarak tanındı."

Nazlı, 2017'nin Kütahya açısından da oldukça verimli geçtiğini de dile getirerek, 2018 yılında da Kütahya'ya birçok hizmetin yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şükrü Nazlı Kütahya Belediyesi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title