Haberler

    Mikail Yüksel: Türkiye Aleyhinde Konuşmaya Zorlandım

    BABASININ eski MHP Kulu Belediye Başkanı olduğunu belirten Mikail Yüksel, yaşananları şöyle anlattı: "Konya'nın Kulu ilçesinde İsveç'te yapılacak seçimler için sandık kuruldu.

    BABASININ eski MHP Kulu Belediye Başkanı olduğunu belirten Mikail Yüksel, yaşananları şöyle anlattı: " Konya'nın Kulu ilçesinde İsveç'te yapılacak seçimler için sandık kuruldu. Birçok Kululu hemşerimin izinde olması nedeniyle Kulu'da da seçim kampanyası yürüttüm. Maalesef seçim kampanyası terör örgütü PKK ve Türkiye karşıtı lobisini rahatsız etti. Beni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcüsü olmakla suçladılar. Partim, iddiaların gerçek olmadığını bildiği halde iftiralar karşısında bana sahip çıkmadı. Türkiye siyasetiyle hiç ilgilenmememe ve buradaki insanların sorunlarına yoğunlaşmama rağmen beni sürekli Türkiye siyaseti için yorum yapmaya zorladılar. Hakkımda asılsız iddialar ürettiler. Söylemediğim ifadeleri ellerinde hiçbir kanıt olmamasına rağmen 'söylediğimi' iddia ettiler. İsveç gazeteleri de bunlara yer verince, partim bu karalama kampanyasına karşı cesur bir duruş sergileyemedi."

    'GEÇMİŞİMİ SAKLAMADIM'

    "Bu süreçte özellikle Türkiye aleyhinde konuşmaya zorlandım. Ermeni iddialarına ilişkin açıklama yapma konusunda baskı gördüm. Geçmişimi saklamıyorum. Babamın siyasi geçmişini de parti yönetimiyle paylaştım. Bu bilgiler ışığında adaylığımda bir sakınca olup olmadığını sordum. Partim de bana hiçbir sorun olmadığını ve aday olabileceğimi söylemişti. Suçlamalar geldiği taktirde beni savunacaklarını söylemişlerdi. Ama maalesef sözlerinde duramadılar." Bilgileri partisiyle paylaştığına ilişkin elinde belgeler olduğunu belirten Yüksel, "Adaylık süreci hala devam ediyor. Göteborg'da bütün Müslüman ve Türklerin oylarına talibim. Seçildiğim takdirde yeni bir parti kuracağım" dedi.

    MEHMET KAPLAN İSTİFA ETMİŞTİ

    İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğraflarının İsveç medyasında, "Irkçılılarla yemek yediler" başlığıyla yayınlanmasının ardından 2016'da görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Konya İsveç Kulu Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title