Haberler

Michael Jackson, Madonna'dan Daha Çok Kazanıyor

Michael Jackson, Elvis Presley, Elizabeth Taylor gibi Amerika'nın sembol isimlerinin, öldükten sonra banka hesaplarındaki rakamlar daha da arttı.

Forbes dergisinin, öldükten sonra en çok kazanan ünlüler listesine göre, Michael Jackson 2012 yılında elde ettiği 160 milyon dolarlık geliriyle, yaşayan sanatçılar arasında en çok kazanan Madonna'yı geride bıraktı.

Peki Jackson gibi ünlü bir şarkıcının yıllardır dinlenen albümleri hala nasıl para basmaya devam edebiliyor? Bunun birkaç sebebi var. Herşeyden önce Bettie Page, Jenni Rivera, Presley, Taylor veya Bob Marley gibi Jackson da toplum üzerinde çok büyük etkiye sahip bir ikondu. Dolayısıyla insanların ölmüş bir yıldızın filmlerine veya şarkılarına hala para vermek istemeleri doğal bir durum.

Hayatını kaybetmiş ünlüler dahil çok sayıda yıldız ismin telif haklarını yöneten CMG Worldwide CEO'su Mark Roesler, "Bunlar, hayatımız ve kültürümüz üzerinde çok derin bir etkiye sahip insanlar. Michael Jackson, tüm zamanların en büyük sanatçısıydı" dedi.

Roesler, "Jenni Rivera veya Bettie Page'ya baktığınızda, bu insanların kültürümüz üzerinde dramatik bir tesir oluşturduğunu görürsünüz. Bettie, 'Hugh Hefner' olarak, bu ülkede cinsel devrimi başlattı. Kendisi, sınırları zorlayan, cinselliğin en ön safdaki yüzü oldu. O hala insanların kendileriyle ilişkilendirmek istedikleri biri, tıpkı kendi tarzında bir isyancı olan, James Dean gibi..." ifadelerini kullandı.

Jackson'ın ölümünden sonra elde ettiği gelir, müzik albümlerinden ve video satışlarından geliyor. Cirque du Soleil ile yaptığı ve adeta para basan lisans anlaşması, hem firmanın, hem de Jackson'ın hesabına para akıtmaya devam ediyor.

Cirque du Soleil tarafından organize edilen "The Immortal Dünya Turu" gösterisi 2012'de başlayalıdan beri toplamda 300 milyon dolardan fazla para kazandırdı. Las Vegas merkezli "One" ise, perdelerini indirdiği geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana para basıyor.

Jackson gibi yıldızların ölümlerinden sonra kazanmaya devam etmelerinin bir diğer nedeni ise, artık karıştıkları skandallar veya imajlarını lekeleyebilecek spekülasyonlar yerine sadece elde ettikleri başarılarla konuşuluyor olması.

Roesler'e göre, bir ünlü, hayatını kaybettiğinde, onun benzersiz imajını mahvedebilecek bir skandal riski olmadan, hayranlarının zihninde yaşamaya devam ediyor.

Roesler, "Mesela Michael Jackson, hayranları sadece geride bıraktığı mirasa ve yaptığı tesire bakıyor. Artık onları lekeleyebilecek yeni bir tartışma sözkonusu değil" diye konuştu. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Elizabeth Taylor Michael Jackson Elvis Presley Madonna Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title