Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan bilmez midir ki Cumhuriyet'i yıkmak, Türkiye'yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan bilmez midir ki Cumhuriyet'i yıkmak, Türkiye'yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, gelecek yıl yapılan yerel seçimlere değinerek, AK Parti'den, 3 Kasım 2002'nin rövanşının mutlaka alacaklarını iddia etti.

Bahçeli, 2012'de yüzde 2,2 olan büyümenin beklentileri boşa çıkardığını söyledi. Bu sonucun işsizlik anlamına geldiğini ifade eden Bahçeli, sıcak paradan geçinen, düne kadar küresel imkanlardan faydalanan ve üretimi dışlayan bir ekonomi politikasıyla ilerleme kaydedilmesinin imkansız olduğunu vurguladı.

Bahçeli, 2/B'nin kanayan ve bir an önce çözülmesi gereken bir mesele olduğunu ifade ederek, hükümetin 2/B arazileri konusunda, "vicdansız, adaletsiz ve insafsız" kararlar aldığını savundu.

AKP'nin amacının, "yandaşa rant yaratmak, buraları da rayiç bedel üzerinden peşkeş çekmek' olduğunu savunan Bahçeli, "Hükümet terör örgütüyle Türkiye'yi konuşmaktadır, ama 2/B mağduru kardeşimizi ciddiye almamaktadır. Başbakan Erdoğan, İmralı canisine iyilik perisi kesilmiştir, ama Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar her kardeşimi kasıp kavuran 2/B sorununu ağzına dahi almamıştır. Bu haksızlıktır, bu insafsızlıktır ve mutlaka düzeltilmelidir" dedi.

-"Leş avcıları"-

Bahçeli, Türk milletinin buhranlı dönemlerinde, pusuya yatmış sinsi niyetlerin, kalleş düşüncelerin, düşman tavırların birden bire belini doğrulttuğunu ve harekete geçtiğini anlatarak, "Tarihimizin zorluklarla iç içe geçmiş herhangi bir dönemini numune olarak alıp inceleyiniz, eminim ki fırsatçıları, etnik leş avcılarını, münafıkları, işgüzarları ve işbirlikçileri anında tanımanız mümkün olacaktır" diye konuştu.

Hangi devirde yaşarsa yaşasın bunların birbirine benzediğini dile getiren Bahçeli, "Bunlar, fikir ve düşünce konusunda aralarında herhangi bir aykırılık bulunmayan vicdanı silik, irfanı delik, milli ahlakı bitik bir zümrenin temsilcileridir" dedi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Bunların vatanı ruy-i zemin, milleti nev-i beşerdir. Her durumda yabancıları öven ama yerliyi mahkum eden bunlardır. Çanakkale önleri şehadet denizine, Çanakkale sırtları mahşer ortamına dönmüşken; yabancılara göz kırpan, rahatlarını bozmamak için her ahlaksızlığa dümen çeviren bahsettiğim bu zümrenin uzantılarıdır. Sarıkamış'ta onbinlerce vatan evladı soğuk havada ecelle boğuşup ruhlarını teslim ederken, Beyoğlu'nda kahkahalarla birbirlerini ısıtan, eğlence mekanlarında kendilerinden geçen gafiller bu zümrenin elebaşlarıdır. Milli mücadele ateşi Türk milletinin bahtını ve alnını aydınlatırken, memleketin her köşesi esarete başkaldırmışken, işgal komiserleriyle gizli anlaşmalar yapan, bağımsızlıktan ödleri kopan vatan ve millet cellatları bu zümrenin referanslı isimleridir. Mehmetçik giyecek çarık, yiyecek ekmek, içecek su bulamazken; bireysel çıkarları doğrultusunda yabancı postalları yalayacak, emperyalizmden kariyer vesikası umacak kadar alçalmış ve insanlığından olmuş maskeli yüzler, bu zümrenin hatırlı kişileridir. Tendürek'te, Allahuekber'de, Cudi'de, Kato'da, Yüksekova'da, Şırnak'ta, Tunceli kırsalında, hülasa vatanın her köşesinde Türk milletinin hak ve helalini canı pahasına savunan askerimiz, polisimiz, korucumuz şehit olurken, şampanyanlar patlatıp, göbekler atan, sonra da demokrasi ve özgürlük mavalı okuyan bu zümrenin torunlarıdır."

-"Bunların kalbinde kilise, dilinde cami var"-

Dün demokrasiye küfredip, bugün tam zıt konumda misli görülmemiş bir heyecanla duruş gösterenlerin ve bölücü demokratlıkta tez yazacak kadar ilerleyenlerin, bu zümrenin nesli olduğunu savunan Bahçeli, "Barış diyen, çözüm ve süreç yaygarası koparan, Kandilseverler arasında bulunarak PKK'ya methiyeler düzen, hayatlarında her şey olup da, bir tek Türk olamayan, Türk milletinin hakkını teslim edemeyen bu çürümüşlerdir" dedi.

Bunların yeri gelince Komünist, yeri gelince liberal, bir gün demokrat, diğer gün otokrat, bazen Marksist, bazen özgürlükçü, işlerine gelince muhafazakar, işlerine gelmeyince ilerici sıfatlarını anında kullanabildiklerini belirten Bahçeli, "Bunlar ki işgal yıllarında İngilizci, Fransızcı, Wilsoncu, sömürge soytarısıdır, bugünkü zaman diliminde Kürtçü, PKK'lı, bölücü, BOP'çu, çözümcü olarak görülmektedir" diye konuştu.

Bunların kalbinde kilise, dilinde cami bulunduğunu ifade eden Bahçeli, bunlara göre bölücü olmanın, bölen sıfatını taşımanın zamanın ruhunu yakalamak, modernliğin gereğini yerine getirmek olduğunu öne sürdü.

-"Gelişmeler tesadüf değil"-

"Bunların sayısı öyle çoğalmış, öylesine artmıştır ki, hayrete düşmemek, kaygıya kapılmamak mümkün değildir" diyen Bahçeli, AK Parti hükümetinin bastırılmış tüm uç, uçuk ve uçarı fikirleri canlandırdığını, milli varlığın üzerine sevk ettiğini iddia etti.

Bahçeli, geçmişte Türkiye'nin üniter ve milli devlet yapısını gizli veya açık, ağır veya yumuşak tonlarla tenkit edenlerin, şimdi tam bir fikir, eylem ve ağız birliği içine girerek sözde çözüm ve barış mevzisinde buluştuklarını öne sürdü.

Bu gelişmelerin tesadüf olarak görülmemesi gerektiğini, büyük ve hain bir planın adım adım yürütüldüğünü, Türk milletini çözmek, kötürüm bırakmak ve bölmek için her oyunun oynandığını, her kurnazlığın sahnelendiğini savunan Bahçeli, Türkiye'yi tasfiye etme, Türk milletini parçalara ayırma konusunda fazla iştahlı olan bölünme aktörlerinin, AK Parti öncülüğünde tüm milli ve manevi emanetlere düşmanca davrandığını iddia etti.

-"Yeni Türkiye felaketin bir bölümü"-

Bahçeli, önlem alınmazsa, Türk milleti olan bitenleri fark etmezse, Başbakan Erdoğan'ın ustalık döneminin yıkımın, yıkılışın ve yok oluşun karanlık bir devri olacağını ileri sürerek, "AKP'nin küresel hedefler doğrultusunda planladığı, ardından İmralı canisiyle kurduğu ihanet masasında son rötuşlarla olgunlaştırdığı ve nihayetinde de ilan ettiği 'Yeni Türkiye' vaadi bu felaketin sadece bir bölümüdür" dedi.

AK Parti ve yanında hizalanan çok sesli "ihanet" ittifakının, on yılı aşkın bir süredir, ellerine geçen her fırsatı kullandığını belirten Bahçeli, bu kirli ittifakın içinde bahsettiği zümrenin bir hayli belirleyici ve etkileyici olduğunu kaydetti.

-akil insanlar heyeti-

Bahçeli, bunların, ihanetin normal görülmesi ve AKP'nin istenilen kıvama gelmesi için epey efor ve emek sarf ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Girişim, dayanışma, platform, oluşum gibi adlarla bir araya gelerek ihanete çanak tutan terör ve bölücülükten nemalanan mihraklar, akil olarak övülen akılsız ve vicdansızlar sıra sıra dizilmişlerdir. Milletimizin tam karşı cephesinde yer alan fikirleri, bilimsel temele oturtmak için üniversite zeminlerini alet eden laçkalaşmış demokrasi taraftarları yan yana gelmişlerdir. Küresel telkinlere ve yönlendirmelere maruz kaldıklarından haberli ya da habersiz, tasarlanan çöküş ve çözülme güzergahının tetikçisi haline gelmiş sözde strateji kuruluşları yer almaktadır. Ekranlarda çok bilmişlik taslayan, yorumlarıyla milletimizi yanıltmayı meslek edinmiş, kafaları karıştırmak ve algıları şekillendirmek için talimat üzere hareket eden ne idüğü belirsiz uzmanlar, çanak soru soran ucube moderatörler bulunmaktadır. Milletimizi yanlışa düşürmek, kanaatini etkilemek amacıyla, çoğunlukla siyasetin ve gücün kontrolüne girmiş, sipariş anketlerle topluma istikamet çizmeye çalışan kamuoyu araştırma şirketleri kurulan bu mekanizmanın önemli halkaları arasındadır. Sahip oldukları gazete ve televizyon imkanlarını tamamen iktidar emrine vermiş, yandaşlığın, tarafgirliğin üst bir formuna geçmiş bazı medya sahipleriyle, kalemlerini kiralamış, aydın geçinen, aslında karanlığın ta kendisi olan yazar-çizer takımı süreç mekanizmasının gözü kapalı savunucuları olarak dikkat çekmektedir."

-Eyalet tartışmaları-

Bahçeli, medya vasıtasıyla, demokratik özerlik, bölgesel yönetim, eyaletleşme, federalizm, yerel sembol ve bayrak, farklı dillerde eğitim gibi kabul edilemeyecek tekliflerin, iktidar ve bölücü ortakları tarafından tartışmaya açıldığını belirtti. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan kendi egolarını, bölünmeye dönük adımlarını ve bireysel hedeflerini gerçekleştirmek için her değerimizle uğraşmaya, her mirasımızla boğuşmaya, her dokunulmaz hakkımızla didişmeye başlamıştır. Bu zihniyet nefisinin ve yabancı projelerin kuklası olduğunu, PKK'nın kuyruğuna takılarak yapmayacağı tahribatın olmayacağını artık net olarak göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın, "eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun ve endişe yaratmayacağını, 2023'de Başbakan olursa bunu önereceğini" soğukkanlılıkla söylediğini belirten Bahçeli, "Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir" diye konuştu.

-"Mızrak çuvala sığmıyor"-

Bahçeli, eyalet sisteminin tam anlamıyla federal bir yönetim olduğunu, kalkınma ajanslarıyla bunun tohumlarının saçıldığını, Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile de federal yönetim yapısının yeşermesinin sağlandığını savunarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Türk milleti, toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım götürülmektedir. Başbakan Erdoğan ile terörist Öcalan, aynı kundakta pışpışlanan kanlı ve bölücü felaket elçileri haline gelmişlerdir. İmralı canisiyle Başbakan, aynı zamanda Türk milletinin gardiyanı olmaya namzet olduklarını her türlü açıklama ve ifadeleriyle kanıtlamışlardır. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki böylesi bir teşebbüs, böylesi bir eğilim ve böylesi bir tavır ihanettir, hainliğin ötesidir. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki sözleri, düşünceleri ve saçmalıkları suçtur ve büyük bir rezalettir. Yine Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, Cumhuriyet'i yıkmak, Türkiye'yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir."

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin, lütuf ile kurulmuş bir sömürge artığı olmadığını vurgulayarak, "Türk milleti, tesadüfen zuhur etmiş, alt kimliklerin ortaklığı ve ittifakı değildir. Binlerce yılda kardeşlik ve kucaklaşma ile oluşan, milli kültürün, milli kimliğin ve milli şuurun tecelli ettiği ve yükseldiği muhteşem bir terkibin tanımıdır, ifadesidir. Bu şekilde devamlılığını sağlamaya da, Başbakan'a, canibaşına, bölücü güruha, küresel planlara rağmen Allah'ın izniyle devam edecektir" diye konuştu.

(Bitti) - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Ak Parti Gazipaşa İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title