Haberler

MHP'li Özdağ: AKP ile CHP Arasında PKK Konusunda Uzlaşma Var

Mhp Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, koalisyon görüşmelerinin anayasal çerçeve içerisinde yürütüldüğünü belirterek, AK Parti ile CHP arasında PKK konusunda uzlaşma olduğunu öne sürdü.

Mhp Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, koalisyon görüşmelerinin anayasal çerçeve içerisinde yürütüldüğünü belirterek, AK Parti ile CHP arasında PKK konusunda uzlaşma olduğunu öne sürdü.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Gaziantep il binasında düzenlenen bayramlaşmaya MHP Gaziantep milletvekilleri Ümit Özdağ ve Ertuğrul Tolga Orhan, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve partililer katıldı. Partililerle bayramlaşan Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, koalisyon görüşmelerinin söylenenin aksine herhangi bir gecikme olmadan anayasal çerçevede yürütüldüğünü belirtti. MHP'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede hükümet ortaklığı kararı çıkmadığını hatırlatan Özdağ, MHP'nin 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirtti. AK Parti ile CHP'nin terör örgütü PKK konusunda ortak yanları bulunduğunu öne süren Özdağ, şunları dedi:

"Türkiye'de bir sosyal yarılma var. Bu sosyal yarılmanın aşılması doğrultusunda bir taraftan CHP bir taraftan AKP tabanları bir koalisyon içerisinde. Daha uzlaşmacı bir kültürün ortaya çıkmasına katkıda bulunabilirler. PKK açılımı doğrultusunda AKP ile CHP arasında bir uzlaşma var. Bununda ne olduğunu göreceğiz. O yüzden Genel Başkanımız bunun denenmesini istiyor. Koalisyon görüşmeleri anayasanın çerçevesini oluşturduğu şekilde herhangi bir gecikme olmadan gidiyor. Türkiye bir hükümet kuracak. Tabi bütün partilerin şartları var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırmızı çizgi diye nitelendirdiği şartları var; CHP 'temel ilkeler' diyor, AKP 'bizim kırmızı çizgimiz Recep Tayyip Erdoğan' diyor. Bunlar koalisyonun özünde var." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ümit Özdağ Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title