Haberler

MHP'li İl Başkanından, Başkan Saatçi'ye Suçlama

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, parti tüzüğünün ilgili maddelerinin açık olduğunu belirterek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın parti suçu işlediğini açıkladı.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, parti tüzüğünün ilgili maddelerinin açık olduğunu belirterek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın parti suçu işlediğini açıkladı.

Muğla'nın turistik ilçesi Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın ilçe merkezindeki bilboardlara Kürtçe Kurban Bayramı mesajı yayınlamasının ardından MHP İl Yönetim Kurulu, Kürtçe bayram mesajının parti tüzüğü ve siyasi partiler kanununun 81'inci maddesinin ilgili maddelerine göre parti suçu kabul ederek partiden kesin ihraç için karar aldı. Alınan karar Genel Merkeze gönderildi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı, 9 Ekim 2013 tarihinde ilçe merkezindeki bilboardlarda Türkçe Bayram mesajının yanında Kürtçe mesajlar yayınlaması, MHP'nin genel siyaseti, Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları ve İl Başkanları bu siyasi görüşleri her zaman anlatır. Fethiye Belediye Başkanımızın Kürtçe bir yazı ile bayram mesajı vermesinden dolayı, İl Başkanlığı olarak dün il yönetim kurulunu toplayarak karar aldık. Aldığımız kararda, Fethiye Belediye Başkanımızın bilboardlara Kürtçe ve Türkçe bayramlaşma mesajının 2820 sayılı siyasi partiler kanununun 81. maddesi ile parti tüzüğümüzün disiplin hükümlerine ve partimizin ilke ve prensiplerine aykırı olduğu için kesin ihraç istemi ile Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettik. İl yönetimi olarak biz kararımızı aldık ve genel merkeze gönderdik. Genel merkezden çıkacak sonuca göre belediye başkanımızın durumu netleşecek"

SAATCI-GENEL MERKEZ ARASINDA DAHA ÖNCE DE GERGİNLİK YAŞANDI

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, büyük kurultay sonrası genel merkez ile sık sık karşı karşıya geldi. Saatcı, görevden alınan MHP İl Yönetimi ile birlikte hareket etmesi nedeniyle genel merkez ile zaman zaman karşı karşıya gelirken, Gezi olaylarında yaptığı açıklama ile de genel merkez ile karşı karşıya geldi. Saatcı, daha önce de Alperenler ile ilgili verdiği bir mesaj nedeniyle il ve genel merkezle sıkıntı yaşamıştı.

CHP VE AK PARTİ TEMKİNLİ

Fethiye'de üç dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Behçet Saatcı'nın kesin ihraç istemiyle genel merkez disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından gözler AK Parti ve CHP'ye çevrildi. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Fethiye'de üç aday adayı bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an Fethiye Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan üç aday adayımız var. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Tuğrul Yılmaz ve Mete Atay CHP'nin Fethiye Belediye Başkan aday adayı. Bizim şu an Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile ilgili bir çalışmamız yok. Ben Muğla'daki siyasi partilerin içinde parti içi demokrasinin çalışmasını en fazla isteyen bir il başkanıyım. Genel merkezin bir düşüncesi olursa o zaman genel merkeze karşı boynum kıldan ince. Parti üyelerimizin katılımı ile seçilecek aday kim ve düşüncesi ne olursa olsun saygı duyarım. Bunun üzerine yorum yapmam. Şu an Behçet Saatçı ile ilgili bir tasarrufumuz yok"

AK Parti kanadında Behçet Saatcı ile ilgili sessizlik hakim olduğu, Behçet Saatcı'nın şu anda halen MHP'den seçilmiş bir Belediye Başkanı olduğunun altını çizen AK Parti'li bir yönetici, "Sayın Saatcı özgürce düşüncesini açıklamış. Elbette partilerin tüzükleri bağlayıcıdır. Biz parti olarak özgürlükleri getirmek ve her kesimin özgürce fikirlerini ifade edebilmelerini sağlamak için yasal düzenleme yapıyoruz. Şu an Behçet Saatcı ile ilgili bir girişimimiz olmadı. MHP'nin merkez disiplin kurulunun vereceği karar sonrası neler olur onu da zaman gösterir." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kurban Bayramı Behçet Saatcı Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title