Haberler

MHP'li Balkız: Çözüm Sürecinde Hükümet, PKK Tarafından Kandırılmıştır

Mhp Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, 4 yıllık çözüm süreci içerisinde AK Parti hükümetinin PKK terör örgütü tarafından kandırıldığını öne sürerek, "Bu süreç Türkiye'de yenilmiş, artık eylem yapamaz hale gelmiş olan bu kirli örgütün rahatlama, silahlanma ve dağdan şehre inme dönemi olmuştur" dedi.

Mhp Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, 4 yıllık çözüm süreci içerisinde AK Parti hükümetinin PKK terör örgütü tarafından kandırıldığını öne sürerek, "Bu süreç Türkiye'de yenilmiş, artık eylem yapamaz hale gelmiş olan bu kirli örgütün rahatlama, silahlanma ve dağdan şehre inme dönemi olmuştur" dedi.

Basın açıklaması yaparak, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK terör örgütünün saldırısında şehit düşenler için başsağlığı dileyen MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Türkiye'nin ciddi bir süreçten geçtiğini dile getirip, "Çözüm sürecinin sonunda bugünler Türkiye'nin son şansıdır. Vatan, millet, birlik ve beraberlik açısından çok önemli günlerdir. 4 yıllık çözüm süreci içerisinde maalesef Hükümet PKK terör örgütü tarafından kandırılmıştır. Bu süreç Türkiye'de yenilmiş, artık eylem yapamaz hale gelmiş olan bu kirli örgütün rahatlanma, silahlanma ve dağdan şehre inme dönemi olmuştur. Çözüm süreci başlamadan önce dağlarda, kış günleri mağaralarda terörist arayan güvenlik kuvvetlerimiz, maalesef eylem yapamaz hale getirilmiştir. Kışlalarına ve karakollarına kilitlenmiştir. Bugün geldiğimiz noktada artık, kırsallarda değil şehirlerde PKK'nın ciddi anlamda milletimize ve güvenlik kuvvetlerine zarar verdiğini görüyoruz. PKK terör örgütünün en şiddetli eylemler yaptığı 1990 yılları dahil, bugünkü gibi bir şehrin, Sur ilçesi gibi metropol bir ilçenin karartma altına alındığı, giriş-çıkışların yasaklanıp, sokağa çıkma yasağının uygulandığı görülmemiştir. Ama bugün Cizre, Sur, Silvan gibi son derece büyük ilçelerde güvenlik kuvvetlerimiz sokağa çıkma yasağı yaparak teröristlerle mücadele eder hale gelmiştir. Bu bakımdan, Türkiye'de birlik ve beraberlik olma günüdür. Silahlı kuvvetlerimizin bu operasyonlarını destekliyoruz. Burada tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu ülkenin selameti için bu operasyonlar devam etmelidir" dedi.

"HÜKÜMETE VE CUMHURBAŞKANI'NA GÜVENMİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili konusundaki sözlerini değerlendiren MHP'li Balkız, "Kendi başkanlığını ilan etmek için 400 milletvekili istiyor. Anayasa'yı değiştirmek için istiyor. Hükümete ve Cumhurbaşkanı'na bu mücadelede güvenmiyoruz. Çünkü kendisini PKK terör örgütünü muhattap alarak bugünlere getirdiği aşikardır" dedi.

Doğu'da yaşayanların farklı siyasi görüşlere sahip olduğunu söyleyen Balkız, çözüm süreci içerisinde hükümetin İmralı'da Abdullah Öcalan'ı, Kandil'de PKK'yı ve KCK'yı muhatap aldığını ve tüm Kürtlerin Öcalan'ın etrafında birleşmelerine sebep olduğunu iddia etti. Sonuç olarak çözüm sürecinin, PKK'ya psikolojik ve siyasi bir güç verdiğini ileri süren Balkız "Siz devlet olarak birisini muhatap aldığınız zaman Öcalan'ın liderliğini kabul etmiş oluyorsunuz. Artık çözüm sürecinin bittiği noktadayız. Ne Öcalan ne de başka bir PKK muhatap alınmalı, sadece kişisel hak ve hürriyetler bakımından, hürriyetler her vatandaşımıza verilmek suretiyle bu olay TBMM çatısı altında çözülmelidir" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title