Haberler

MHP Antalya İl Başkanlığı 11. Olağan Genel Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya İl Başkanlığı 11. Olağan Genel Kongresi Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya İl Başkanlığı 11. Olağan Genel Kongresi Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye MHP Antalya İl Başkanı Arif Sarıdaş, MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Ünal, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyeleri Kemal Çelik, Hasan Çalış, Kemal Çelik, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Av. Emrah Taşkın, Hüseyin Yıldız, Korkuteli Belediye Başkanı Haluk Gökçe, Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, MHP İlçe başkanları ve delegeler katıldı.

Antalya il başkanlığı için 7 adayın olduğu kongrede 642 delege oy kullanmak için salonda hazır bulundu. Antalya il başkanı olabilmek için Lokman Kaya, Ali Adnan Kaya, Ali Gözükara, Atlıhan Bozkurt, Ali Alpay Bilge ve Cemil Yumak isimleri adaylıklarını koydu.

KAZANAN MHP OLACAK

Açılış konuşmasını yapan MHP Antalya il başkanı Arif Sarıdaş, Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkü Ocakları Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anarak konuşmasına başladı. MHP Antalya İl Başkanı Sarıdaş, Salonda bulunan delegelerden şehit edilen Çakıroğlu için Fatiha okunulmasını istedi. Sarıdaş, "11. Olağan kongremize hoş geldiniz. Milliyetçi hareketin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Antalya bir başka güzel ve anlamlı güzeldir. Bugün Antalya'da 3 hilal ayağa kalkmaktadır. Türk milletinin aziz evlatları bu kongre sıradan bir parti kongresi değildir. Siyasi tarihimizin herhangi döneminde hareketimizin yükselmesine omuz vermiş dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zorlu günlerinden birini yaşıyoruz. Milli kimliğimiz tehdit ve baskı altındadır. Türklük kullanılıyor. Ne yazık ki AK Parti açılım paketi ile PKK'lı hainler cuma günü Ege Üniversitesi'nde ülkü ocakları başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu katletmiştir. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Asla unutulmamalıdır ki ülkemizde kader birliği bağları ile birbirimize bağı bulunuyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin sahipsiz olduğunu bilenler varsa bunun böyle olmadığını yaşayarak göreceklerdir. MHP ülküdaşlarımıza şahsım ve yönetim adına teşekkür ederim. Kutsal davamıza MHP Antalya il başkanı olarak yola çıkan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kaybedenin olmayacağını kazananın MHP olacağından eminim. Vakit MHP kadrolarının iş başına gelmesi olacaktır. 7 Haziran seçimlerinde MHP kazanacaktır. Gün birlik günüdür. Gün MHP'yi iktidar yapma günüdür" dedi.

Antalya İl Başkanı Arif Sarıdaş'ın konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajı okundu. Ardından Cuma günü Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının olduğu pankart asıldı. Partililer, kongre başında Çakıroğlu için Fatiha okudu ve sloganlar attı.

SİYASAL, SOSYAL VE EKONOMİ ALANINDA UZLAŞMA İSTİYORUZ

Kongreye katılan Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik anlamda problemlerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayhan,"Bunlar, hükümetin umrunda değil. Kimse ne hükümeti ne milleti düşünür oldu. Türkiye'nin dış politikada çok büyük itibar kayıpları var. Türkiye, tek adam rejiminin polisiye altyapısını oluşturmaya çalışıyor. Bir uzlaşma arıyoruz. Uzlaşmanın, iki temel dinamiği var. Biri milliyetçilik. O da bizde var. Bir diğeri demokrasi. O da bizde var. 7 il başkanı adayı çıkıyor. İşte budur demokrasi. İlçe kongresinde iki adaya tahammül edemeyen, nasıl demokrasiden bahsedecek?" şeklinde konuştu.

Ayhan'ın konuşmasının ardından il başkanı adayları Atlıhan Bozkurt, Cemil Yumak, Lokman Kaya, Engin Altınok, Ali Adnan Kaya, Ali Alpay Bilge, Ali Gözükara'nın tek tek sahneye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından delegeler oylarını kullanmaya başladı. 642 delegenin oylarını kullanmasının ardından yeni MHP Antalya İl Başkanı belirlenecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Antalya Kepez Yerel Haberler

title