Haberler

MHP Adana Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Türkiye'de İç Çatışma Çıkarılmak İstendiğini Belirterek, "Biz Bu Filmi Daha Önce Gördük. Yeniden Oynama, Seyretme Gibi Bir Gaflette Olamayız. Türk Vatanını Sevmede Sınır Tanımayanlar, Türkiye'yi Kardeş Kavgasına, Ölüm Çukuruna Götürecek Kavganın Tarafı Olamaz" Dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Türkiye'de iç çatışma çıkarılmak istendiğini belirterek, "Biz bu filmi daha önce gördük. Yeniden oynama, seyretme gibi bir gaflette olamayız. Türk vatanını sevmede sınır tanımayanlar, Türkiye'yi kardeş kavgasına, ölüm çukuruna götürecek kavganın tarafı olamaz" dedi.

Yıldırım, partisinin Seyhan Oteli'nde yapılan Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP'nin bugün Türkiye sathında 18 ilde bu toplantıları yaptığını belirterek, genişletilmiş il divan toplantılarının 4 haftalık süreçte tamamlanacağını, ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla bölge divan toplantıları yapılacağını kaydetti. İl divan toplantılarının amacının; kendilerini gözden geçirmek, teşkilatların düşüncelerini, taleplerini dinlemek olduğunu işaret eden Yıldırım, 16 Mayıs 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke gündemine oturduğundan bu yana Türkiye'nin gerginliğe sürüklendiğini ifade etti. Yıllardan beri Türkiye'nin bölünmesi, parçalanması için senaryolar hazırlandığını söylediklerinde kendilerine paranoya yaptıklarını söyleyenlerin bugün terör örgütü PKK'nın siyasallaştığından bahsettiğini anlatan Yıldırım, "Türkiye iktisaden çökertilmiş, jeopolitik olarak da kuşatılmış durumda. 30 yıldır mücadele verdiğimiz PKK'yı siyasallaştırmak istiyorlar. Sadece Kürtçe yayınla yetinmeyecekler. Federasyondan bahsediyorlar, bunu açıkça söylüyorlar" dedi.

MHP'nin tüm bu gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Yıldırım, "Gelişmeleri takip ediyoruz, ancak yangına körükle de gitmiyoruz. Çok iyi anlayarak hedefe doğru gidiyoruz. MHP milletimizin sigortasıdır. Müttefikimiz yok. Nedeni açık. Şeytanla pazarlığa girmediğimiz için müttefikimiz yok. Bu bakımdan kendi gücümüze güveneceğiz, inanacağız. Hedefe emin adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de önümüzdeki dönemde çok ciddi gelişmeler yaşanacağını vurgulayan Yıldırım, "Türkiye, çok net olmayan karmaşık bir durumda. Gelişmeleri, siyasi gündemi çok iyi takip ederek, bizi bozmaya çalışan birtakım çevrelerin dedikodulara aldırmadan, birbirimize, liderimize inanarak, sağlam adımlarla, dimdik hedefe ilerleyeceğiz. Türkiye'nin geleceği MHP'dir. Gelişmelere göre MHP bu devletin dümenine geçmek üzere" şeklinde konuştu.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, bazı çevrelerin Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 23 Nisan'da DTP Milletvekili Hasip Kaplan'la el sıkışmasını yadırgadığını hatırlatarak, bu konuda da şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkan ne yaptığını bilerek yapıyor. Bu el sıkışmasını 'Birinci Meclisin ruhuna uygun' dedi. Türkiye Cumhuriyeti ulus devletini kuran Birinci Meclis idi. Orada ismi yabancı olan mebuslar bile vardı. Yani Hasip'e 'Siz de bu iradede bulundunuz. Seni korursam ben korurum. Avrupa seni benden daha çok sevmedi, sevemez' demek istedi." Türkiye'de Türk-Kürt çatışması çıkarılmak istendiğini ifade eden Yıldırım, "Biz bu filmi daha önce gördük. Yeniden oynama, seyretme gibi bir gaflette olamayız. O gün omuzlarımızı sıvazlayanlar, kışkırtanlar köşeyi döndüğümüzde 'gel bakalım' dediler. Neyi ne için yaptığımızı biliyorduk. Pişman da olmadık. Türk çocukları birbirini kırmıştı. O çağda, o günde ölen gençlere üzülüyoruz. Bugün getirilmek istenen yer, iç savaş Türk milleti için ölüm çukurudur. Türk vatanını sevmede sınır tanımayanlar, Türkiye'yi kardeş kavgasına, ölüm çukuruna götürecek kavganın tarafı olamaz" dedi.

Toplantıda, hayatı boyunca milliyetçi çizgiden sapmayan Ülkücülere plaket verildi. Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na; Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Kürşat Atılgan, MYK Üyesi Hamit Ayanoğlu, İl Başkanı Ahmet Erdoğan, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

(MT-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title