Haberler

MHP 60 İlde Adaylarını Belirledi

Güncelleme:

MHP, 29 Mart Yerel Seçimleri İçin Toplam 60 İlde Adayını Belirlerken, AKP'nin Yanı Sıra CHP'nin de Adayını Netleştirmesinin Ardından Gözler MHP'nin İstanbul Adayına Çevrildi.

MHP, 29 Mart yerel seçimleri için toplam 60 ilde adayını belirlerken, AKP'nin yanı sıra CHP'nin de adayını netleştirmesinin ardından gözler MHP'nin İstanbul adayına çevrildi. Kulislerde MHP'nin reklamcı Alinur Velidedeoğlu'nu aday göstermeye hazırlandığı dile getirilirken, Bahçeli'nin Ocak ayı sonuna kadar İstanbul'da düzenlenecek törenle partisinin İstanbul adayını açıklaması bekleniyor.

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını diğer partilerden önce başlatan MHP'de bugüne kadar aralarında Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Mersin ve Trabzon gibi büyükşehirlerin de olduğu toplam 60 ilde belediye başkan adayı netleşti. MHP'nin adayını netleştirdiği illeri ise "Afyon, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, İzmir, Antalya, Denizli, Elazığ, Mersin, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Yozgat, Ardahan, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Bartın, Yalova, Karabük, Kilis, Adana, Amasya, Çankırı, Manisa, Erzincan, Isparta, Kars, Malatya, Tokat, Bayburt, Osmaniye, Gaziantep, Konya, Trabzon, Uşak, Erzurum, Hatay, Kayseri, Muğla, Ordu, Siirt, Tekirdağ, Batman, Şırnak, Aydın, Bitlis, Sivas, Van ve Düzce" oluşturdu. MHP'nin belirlediği adaylar arasında Adana'da Aytaç Durak, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de Müsavat Dervişoğlu, Antalya'da Kemal Çelik, Trabzon'da Cevdet Saral dikkat çekiyor.

-BİN 882 ADAYINI BELİRLEDİ-

MHP'nin Türkiye genelinde adayını belirlediği toplam il ve ilçe sayısı ise bin 882'yi buldu. Batıdaki il ve ilçelerin yanı sıra Güneydoğu'da da Şırnak, Batman, Siirt ve Van gibi illerde adaylarını netleştiren MHP'nin önümüzdeki günlerde başta Diyarbakır olmak üzere diğer bölge il ve ilçelerinde de adaylarını açıklaması bekleniyor.

-İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?-

Ankara ve İzmir'de adaylarını diğer partilerden önce açıklayan MHP'de gözler ise İstanbul adayına çevrildi. AKP'nin Kadir Topbaş, CHP'nin de Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstereceği İstanbul için MHP'de reklamcı Alinur Velidedeoğlu'nun ismi geçiyor. Velidedeoğlu'nun bir süre önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve adaylık önerisini kabul ettiği kulislerde dile getirilmişti. Bahçeli'nin, Ocak ayı sonuna kadar İstanbul'da düzenlenecek törenle adayını kamuoyuna tanıtması bekleniyor.

-İLLERDE KADININ ADI ŞİMDİLİK YOK-

MHP başta büyükşehirler olmak üzere adayını belirlediği 60 ilde kadınlara yer vermezken, İstanbul'un Şişli ve Beşiktaş gibi iki önemli ilçesinde kadın adaylarla seçim yarışına katılacak. MHP bugüne kadar İstanbul Beşiktaş'ta Cennet Teker Süzer, Şişli'de Gülgün Çavuşoğlu, Edirne Lalapaşa'da Sevil Tütünce, Mersin Gözne'de Fatma Yılmaz, Manisa Durasıllı'da Ayşe Aydın, Muğla Selimiye'de Nesrin Ertürk, Rize Çaykent'te Gönül Er ve Sakarya Sapanca'da Oya Arapoğlu'nu aday olarak belirledi. (ANKA)

(EG/BÜN/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title