Haberler

Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile MEYBEM işbirliği ile gerçekleşen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavlarına katılan katılımcılara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Bartın TSO'da düzenlenen törene, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, TSO Başkan Yardımcıları Sami Karakaş, Halil Balık ve TSO yönetim kurulu üyesi Özcan Yaz katıldı. Törende konuşan TSO Başkanı Cihat Çakır, verilen eğitimlerin önemine değindi.

TSO Başkanı Çakır, "Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki mesleki yeterlik belgesi düzenlenmesi ile ilgili yaptığımız atılımlar sonucu iş dünyasında ki birçok çalışanımıza ve iş yerlerimize Mesleki Yeterlik Belgesi konusunda belge hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarda başta odamız çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Çakır, "Bu konuda biz öncü odalar içerisindeyiz. Açıkçası Türkiye'de ki bu yeni yapılanmayla ilgili mesleki belgelerin verilmesi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlatmış olduğu bir çalışma sonucunda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuya el attık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin kurmuş olduğu başkanımızın emekleri ve girişimleriyle kurulmuş olan MEYBEM adı altında ki firma üzerinde riskli guruplar üzerinde bulunan işlerin belgelendirilmesi konusunda bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma diğer sektörlerde ki diğer iş alanlarıyla ilgili yapılanması devam etmekte. Her geçen gün iş kolları ile ilgili mesleki belge verilmesi konusunda ki alt yapı çalışmaları da sürdürülüyor" dedi.

İŞ KAZALARI ÖNLENECEK

Çakır, şöyle devam etti: "Şu anda özellikle inşaat sektörü konusunda demircilik, sıvacılık, kalıpçılık, kaynakçılık, iskelecilik gibi konularda tehlike sınıfı yüksek olan konulardan başlamak üzere mesleki eğitimler vermeye devam ediyoruz. Bunu tabii ki siz çalışanlarımızla birlikte hem kaliteli üretim yapabilmek hem de iş kazalarının önlenmesi açısından bu belgeleri de edinmiş ve bu eğitimleri de almış durumdasınız. Hepinize bundan sonraki çalışma hayatlarınızda başarılar kazasız belasız çalışmalar diliyorum. İnşallah bu çalışmaları diğer firmalar üzerinde diğer çalışanlarımızla birlikte Bartın'da bu konularda ki en üst eğitimi vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihat Çakır Halil Balık Türkiye Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title