Haberler

Mersin Tek Umudu Kök Hücre Nakli

Mersin'de, yatağa bağımlı halde yaşayan 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Zelal Acar, yeniden ayağa kalkmasında tek umudu olan kök hücre naklinin yapılması için yardım bekliyor.

Mersin'de, yatağa bağımlı halde yaşayan 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Zelal Acar, yeniden ayağa kalkmasında tek umudu olan kök hücre naklinin yapılması için yardım bekliyor.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde yaşayan Acar, geçtiğimiz haziran ayında kalp krizi geçirdi. Beynine oksijen gitmeyince felç geçiren Acar, 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra sadece bilinci açık şekilde taburcu edilerek yatağa mahkum oldu. Eşi Ramazan Can Acar ve annesi Süha Gündüz tarafından Mersin'e getirilen Acar, 5 aydır yardıma muhtaç şekilde hayatını sürdürüyor. Tedavisi için araştırma yapan aile, Gazi Osmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kızları ile aynı kaderi yaşayan Eyüp Önalan'ın kök hücre nakli ile eski yaşamına kavuşması sonucu umutlandı. Eşinin tedavisi için Sağlık Bakanlığı'ndan onay alınması gerektiğini ifade eden Ramazan Can Acar, onay gelse tedavi sırasında çıkabilecek masrafları karşılayacak güçlerinin olmadığını söyleyerek, yardım beklediklerini söyledi.

Eşinin gözlerinin önünde erdiğini belirten Acar, "Eşim 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldu ama yardıma muhtaç şekilde yaşıyor. İç açıcı bir durumu yok, çok kötü. Araştırdık, kök hücre nakli ile sağlığına kavuşabiliyormuş. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu nakil yapılabiliyor. Başvurduk, raporları verdik ama öncelikle Sağlık Bakanlığı onayı gerekiyor. Daha önce bu tedaviyle iyileşen hastalar var. Eşimin de nakilden sonra çok yüksek ihtimalle iyileşeceği söylendi. Şu anda bu nakli bekliyoruz" dedi.

DEVLET VE HAYIRSEVERLERE YARDIM ÇAĞRISI

Onay çıkması halinde tek çarelerinin gelecek olan maddi yardımlar olduğunu belirten Acar, "Ben asgari ücretle çalışıyorum. Kök hücre nakli masraflı bir tedavi. Ne kadar masraf gider, ne olur bilmiyorum. Ancak o kadar çaresiziz ki, para harcayacak hiç gücümüz yok. Sağlık Bakanımızdan, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan bir yardım eli uzatmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın işlemleri hızlandırmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ramazan Can Taksim Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title