Haberler

Mersin İdmanyurdu'nda Kongre Heyecanı

TFF 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun yarın yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda Hüseyin Çalışkan yeniden aday olmayacağını açıklarken, iş adamı Ali Tekin sürpriz bir şekilde kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı.

TFF 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun yarın yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda Hüseyin Çalışkan yeniden aday olmayacağını açıklarken, iş adamı Ali Tekin sürpriz bir şekilde kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yarınki olağanüstü genel kurulda Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanlığı'na aday olduğunu belirten Tekin, Mersin İdmanyurdu'nun, Mersin'in çok önemli bir kurumu olduğunu söyledi. Geçmişte Süper Lig'de oynayan bu takıma emek veren herkese teşekkür eden Tekin, "Bundan sonraki süreçte takıma uzun vadeli ve köklü çözümler üretmek lazım. Halktan, iş adamlarından para toplayarak olmadı. Artık yatırımlarla kulübü kimseye ihtiyacı olmadan ayakta tutabilmek önemlidir" dedi.

Kulübe kısa, orta ve uzun vadede gelirler sağlayarak işe başlayacaklarını dile getiren Tekin, "Bunu yapmaz isek, ondan, bundan para toplayarak bu işi götürmeye çalışırsak, ancak günü kurtarmış oluruz. Tabi ki maddi yardımlar olacaktır. Ama başarılı olunursa eğer, daha da destek ve yardımlar artacaktır. Burada sosyal ilişkiler önemli. Bu işlerin emir vermeyle olması ve yürümesi mümkün değil. Kentteki odalar, sendikalar, kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurmak gerekir. Projelere destek olunmasını sağlamak gerekir. Ben adaylıktan önce bunları Sayın Bakanımız, Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüzle görüştüm. Destek vermelerini istedim. Biz kimseden para istemeyeceğiz. Bize destek verin katılımcı olun dedim. Gerisi kolay zaten. Borçlar var. Çözümlenmesi lazım" diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin elbette Süper Lig olacağını vurgulayan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama bu şartlarda hemen çıkıp geri düşmek hedefimiz olmamalı. Biz kalıcı gelirlerle Süper Lig'e çıkıp orada ciddi hedeflerle yolumuza devam etmeliyiz. Şimdi biz bunu yaparız dersek boş konuşuruz. Boş konuşmaya gerek yok. Önce kulübü rayına oturtturmak lazım. Yani rutin gelirler elde etmek lazım. Projelerimiz var. Göreve geldikten sonra da bunları hemen açıklamayacağız. Her şeyi yerinde ve zamanında yapacağız. Planlı ve programlı bir şekilde ilerleyeceğiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Hüseyin Çalışkan Ali Tekin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title