Haberler

Engelli Öğrenci İsmiyle Aynı Konuda Çalışmayla Türkiye 3'ncüsü Oldu

Güncelleme:

Mersin'de doğuştan bedensel engelli 10'ncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışmasında anlattığı 'Büyük Patlama' teorisi ile Türkiye 3'üncüsü oldu.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde doğuştan bedensel engelli 10'ncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışmasında Neptün gezegenini anlattığı 'Büyük Patlama' teorisi ile Türkiye 3'üncüsü oldu.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi ve Kozmik Anafor'un birlikte düzenlediği, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışması sonuçlandı. Yarışmada Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen finalde 'Büyük Patlama' teorisini canlı anlatıp, Türkiye 3'ncüsü oldu. Yılmaz, için okuduğu okulun konferans salonunda ödül töreni düzenlendi.

ELİNİ ÖPEREK TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül törenine Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Okul Müdürü Ergin Yılmazer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Yılmazer, Yılmaz'ın başarısından duyduğu mutluluğu dile getirirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı da Tarsus'un adını duyuran Yılmaz'ın bu başarısının taçlandırılması düşüncesiyle bir araya gelindiğini, hiçbir engelin de başarıya engel olmadığını gösterdiğini söyledi. Kaymakam Ünal ise, Yılmaz'ın azim ve başarısına sosyal yaşamdan örnekler vererek, diğer öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Duygusal anların yaşandığı törende Neptün İpek Yılmaz'a çeşitli hediyeler ve ödül verildi. Bu sırada Yılmaz'a teşekkür plaketi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, başarısından dolayı genç kızın elini öperek teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title