Haberler

Merak ve Hasretle Beklenen Roman Okuyucusuyla Buluştu

Büyük İslam alimi Seyyid Abdülhakîm Arvasi Hazretleri ile Hüseyin Hilmi Işık Hazretlerini, Eyüp Sultan'da buluşturan hicreti anlatan 'Hicret Gülleri' romanı basıldı.

Büyük İslam alimi Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri ile Hüseyin Hilmi Işık Hazretlerini, Eyüp Sultan'da buluşturan hicreti anlatan 'Hicret Gülleri' romanı basıldı.

Büyük veli ve mürşid-i kamil Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretlerini ve Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye kitabının yazarı Hüseyin Hilmi Işık Hazretlerini Eyüp Sultan'da buluşturan roman, Bab-ıali Kültür Yayıncılığı tarafından basıldı.

Rahmetli Enver Ören ağabeyin teşvikiyle bu romanı yazmaya başladığını söyleyen Halil Delice, romanın yazımının yedi yıl sürdüğünü ve her safhada Enver ağabeyin desteğini gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Enver ağabeyin vefatı sanki gönlüme doğdu. 2012 yılında gayrete geldim. 2013 Ocak ayında romanı Enver ağabeye arz ettim. Romanın bütün bölümlerini ve kurgusunu ayrıntılı olarak anlattım, çok memnun oldular".

Romanda, Abdülhakim Arvasi ve Hüseyin Hilmi Işık'ın hayatları anlatılırken, Osmanlı'nın yıkılışı ve Cumhuriyet'in kuruluşu da etraflıca anlatılıyor.

Romanda, Hüseyin Hilmi Işık'ın, Abdülhakimi Arvasi ile birbirine kavuşması şu şekilde anlatılıyor: "1929 yılı, Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi, Kadir Gecesiydi. 18 yaşındaki Hüseyin Hilmi, imanına saldırılan dünyada yalnız kalmıştı. Halıcıoğlu Askeri Lisesi'ne geldikten sonra mekteplerden din dersleri kaldırılmış, büyük bildiği, saygı gösterdiği hocaları İslamiyete, imanına, sevdiklerine saldırır hale gelmişti. Son zamanlarda iman ile küfür arasında bocalıyordu. Hıçkırarak ağlamaya başladı. Eyüp Sultan Hazretlerini türbesine bakarak gözyaşları içinde dua etti, yalvardı. 'İslam bilgilerini öğrenmek, sevgine kavuşmak istiyorum. Beni din düşmanlarına aldanmaktan koru' diye. Bu öyle bir yalvarıştı ki. "İsteyeni kavuştururum" buyuran Allahü teala, mürşid-i kamillerin önde gelenlerinden Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretlerini nice zorlu hicretten sonra O'na hoca eyledi. On dört yıl, bu sonsuz pınardan kana kana içti. Peygamber Efendimizin ve eshabının yolu olan ehl-i sünnetin, ebedi saadet yolunun öğrenilmesi, hakiki imana kavuşulması için çalıştı. Ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarından alarak, tercüme ederek, tıpkı basımını yaparak altmış Arabi, yirmi beş Farisi ve on dört Türkçe kitabı hazırladı. Bunların bütün dünyaya yayılmalarını sağladı".

Halil Delice, 1960 yılında Edirne-Enez-Çavuşköy'de dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1986 yılında hakimlik stajını yarıda keserek gazeteciliğe başladı. 2000-2013 tarihleri arasında TGRT FM Radyosu'nda "Gidelim Urumeline" isimli kültür programını yaptı. Şu anda aynı radyoda Tarihe Şan Verenler programını hazırlayıp sunuyor. "Cihanı Titreten Türk Koca Yusuf-Yalnızca Güle Yenildi, Cihan Şampiyonu Kara Ahmet-Güreşle Kızılelmayı Aradı, Görmedin mi Alişimi Tuna Boyunda, Beyaz Güle Al Kan Düşünce", "Altın Yay/Oğuz Kağan'dan 21. Yüzyıla Uzanan Sır" ve "Sultanın Aslanı-Kavalalı Çolak Mümin Pehlivan" isimli altı romanı ve "Spor Geleneğimiz ve Kırkpınar" isimli araştırma çalışması basıldı. Kırkpınar, Rumeli kültür ve tarihiyle ilgili sunulmuş çok sayıda tebliği var. 1991 yılında Çevre Bakanlığı'nca düzenenlenen 'Tarih ve Çevre' konulu yarışma da Edirne'yi konu alan araştırma yazısıyla ikinci oldu. 'Aliş' romanıyla Mustafa Necati Sepetçioğlu Roman yarışmasında ikinci oldu, gazetecilikte bir çok ödül sahibi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Hilmi Işık Eyüp Sultan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title