Haberler

Menteşe Meclisi'nden Darbe Kalkışmasına Ortak Tepki

Güncelleme:

Menteşe Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığı'nda yapıldı.


Mecliste grubu bulunan partiler toplantıda 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan darbe kalkışmasını yayımladıkları ortak bildiri ile kınadılar.

CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güven, Ak Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça ve MHP Grup Başkan Vekili Miraç Özcan'ın ortak imzası ile yayınlanan metinde şu ifadeler yer alıyor:

"Ülkemiz hepinizde bildiği üzere son zamanlarda çok önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde Terör Örgütü FETÖ / PDY yapılanmasıyla başlayan kalkışma, kadın, erkek, çocuk demeden, parti gözetmeden, Cumhuriyet ve Demokrasiye bağlı halkımızın sayesinde bertaraf edilmiştir. Bu anlamda, 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesinde canlarını vatan için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz ne yazık ki 1960 Darbesinden bu yana iç ve dış kaynakların hain planları ile birçok kez darbeler ile karşı karşıya kalmış, çok acılar çekmiştir. Ama hiçbiri böylesine vahşi, böylesine vicdansız olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimini yaşamıştır. Darbe girişimine karşı siyasi partilerin duruşu Türk Devleti için göstermiş oldukları birlik ve beraberlik takdire şayandır. Konu millet olunca, milli irade olunca devletin bekası olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletimizin özlediği, görmek istediği tablo budur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mesele memleket ise gerisi teferruattır sözünün en güzel örneği oldu. Kavga edecek, çatışacak az şeyimiz var. Ama paylaşacak, birleşecek gücümüzü ülkemizin geleceği, milletimizin selameti için bir araya getirecek çok nedenimiz var. 1980 yılından bu yana içimiz de bir ur gibi büyüyen FETÖ / PDY terör örgütü yapılanması, görülüyor ki ülkemizin her kademesinde kadrolaşarak, sızmış bulunmaktadır. Bu yapının çökertilmesi, devletimizin tüm kurumlarından temizlenerek adaletin huzuruna çıkartılması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile birlik, beraberlik içerisinde yaşayacağımız inancıyla, 15 Temmuz 2016 tarihinde Terör Örgütü FETÖ / PDY yapılanmasının yaptığı darbe girişimini şiddetle kınıyor, darbe girişimi karşısında mücadele eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gültekin Akça Mehmet Güven AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title