Haberler

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya Açıklaması

Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya sendika üyeleriyle restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkan vekili Günay Kaya, "Sadece Ağrı Dağı ve Meriç Nehri arası bir sendikacılık yerine kürenin tamamının, dünya mazlumlarının da ahına, ızdırabına, sıkıntılarına, inlemelerine, yeni umutlar yeni ışıklar saçmaya çalışıyoruz" dedi.

Iğdır'da sendika üyeleriyle bir restoranda düzenlenen yemekte bir araya gelen Kaya, Memur-Sen çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaya, Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak Anadolu sendikacılığına hep ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Meseleleri yerinde incelediklerini ve bu meselelere Ankara'da çözüm aradıklarını anlatan Kaya, "Ankara'dan değil de 81 ilden Ankara'ya bakmayı 81 ilde bizzat meseleleri yerinde görüp, buradaki sorunları Ankara'da çözüm arama odaklı sendikacılık yapmaya devam ediyoruz. Memur-Sen ve ona bağlı Toç Bir-Sen olarak güçlü bir sivil toplum yapılanması için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları boşluğunu Memur-Sen olarak doldurmaya çalıştıklarını dile getiren Kaya, özelde üyelerinin özlük haklarını ama genelde milletin, ülkenin bütün dertlerini dert edindiklerini vurguladı.

Memur-Sen olarak mazlumun yanında yer almaya çalıştıklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Sadece Ağrı Dağı ve Meriç Nehri arası bir sendikacılık yerine kürenin tamamının, dünya mazlumlarının da ahına, ızdırabına, sıkıntılarına, inlemelerine, yeni umutlar yeni ışıklar saçmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Arakan'dan Irak'a, Suriye'den Mısır'a ve Somali'ye kadar dünyanın neresinde bir insan ahı, bir insan iniltisi varsa Memur-Sen olarak oraya bütün gücümüzle ve dilimizin döndüğü, aklımızın kestiği kadar koşmaya çalışıyoruz."

Arakan'da 400 yetim çocuk için, Memur-Sen Mehmet Akif İnan Külliyesi'nin temelini attıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Yine Suriye ile Mısır'la ilgili ve Doğu Türkistan'la ilgili Flistin'le Gazze ile ilgili birçok yardım kampanyası düzenledik. 81 ildeki arkadaşlarımızın oradaki koşuşturmasıyla Gazze sokaklarında, Kahire sokaklarında, Şam sokaklarında, Bağdat sokaklarında da sesimizi duyurmaya çalıştık. Yeni bir sözleşme arifesinden çıktık. Biliyorsunuz ikinci toplu sözleşmeyi de başlattık. Orada da Memur-Sen olarak bütün memurlarımızın hakkını hukukunu korumaya çalıştık." - Iğdır

Kaynak: AA / Güncel

Günay Kaya Memur Sen Ağrı Dağı Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title