Haberler

Melikgazi'de Ev ve Dekorasyon Sergisi

Melikgazi Belediyesi Tarafından Sonbahar Döneminde Açılan Meslek Edindirme Kursları'nı Bitiren Ev Hanımları, El Emeği Göz Nuru Eserlerini Sergiledi.

Melikgazi Belediyesi tarafından sonbahar döneminde açılan Meslek Edindirme Kursları'nı bitiren ev hanımları, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Halkın beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve eserlerin birer Anadolu motifi taşıdığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''Melikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 15 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlarda açılan kurslara özelikle ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte ve ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar" dedi.

Bu tür kurslar ile ev hanımlarına Anadolu kültür ve sanatının öğretildiğini ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olunduğunu kaydeden Büyükkılıç, ''Sonbahar dönemi meslek edindirme kurslarında 3 ay boyunca toplam 180 saat eğitim verildi. Bu düzenlenen sergide toplam 3 bin 272 eser sergilendi. Melikgazi Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan El Sanatları Sergisi 1 hafta süre ile açık kalacak'' diye konuştu.

Sergiyi ziyaret eden Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, Melikgazi İlçesi mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri ev hanımları tarafından yapılan eserleri tek tek inceledi.

(YS-SE-Y)

28.01.2008 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title