Haberler

Mehtap Bülbül Davası

Gebze ilçesinde, boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurularak özel bir hastanenin önüne bırakılan ve daha sonra hayatını kaybeden Mehtap Bülbül davasında, katil zanlısı Volkan C, hakim karşısına çıktı.

Gebze ilçesinde, boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurularak özel bir hastanenin önüne bırakılan ve daha sonra hayatını kaybeden Mehtap Bülbül davasında, katil zanlısı Volkan C, hakim karşısına çıktı.

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, eşi tarafından öldürülen Mehtap Civelek cinayeti davasında aileye destek verip basın açıklaması yaptı.

Olay, 2013 yılının 17 ocak günü meydana geldi. Bir GSM firmasında çalışan ve ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından tehdit edildiği için çağrılı polis koruması verilen buna rağmen eşi Volkan Civelek tarafından öldürülen Mehtap Civelek davasının duruşması öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Fidan Ataseven,

şunları söyledi: "Bugün burada kadın kardeşlerimizin yaşam hakkı için toplandık. Kadınların öldürülmediği bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söylemek için buradayız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, adliye adliye, meydan meydan dolaşarak kadınların yaşam hakkı mücadelesini sürdürüyoruz. Mehtap Bülbül (Civelek) eşinden boşanmak istediği, kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldü. Ölüm tehlikesi altında olan Mehtap Bülbül'e koruma tedbir kararı çıkarılsa da, bu sadece kağıt üzerinde bir koruma olmuştur. 17 Ocak günü işe giden Mehtap'ı katil Volkan Civelek 'konuşmamız lazım' diyerek işten çıkarmış ve Mehtap'ı kaçırmıştır. İki gün boyunca Mehtap'ı alıkoyan katil bu süre içinde aileyle telefonda konuşmuştur. Ancak aile polise başvurduğunda ve kızlarının bulunmasını istediklerinde aldıkları cevap 'siz çok fazla arka sokaklar dizisi izliyorsunuz' olmuştur. Eğer polis görevini yerine getirseydi, Mehtap kardeşimiz bugün yaşıyor olabilirdi. Bu nedenle buradan emniyetin peşinde olduğumuzu ve kadın cinayetlerinin önünü açanlardan hesap soracağımızı duyuruyoruz."

Eşi tarafından öldürülen Mehtap Bülbül'ün annesi Yeter Bülbül de katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Volkan Civelek Mehtap Civelek Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title