Haberler

Mehmet Ceyhan'dan Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'ya çok sert sözler: Ciddiye almam

Güncelleme:

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, acil kullanım onayı verilen yerli koronavirüsü aşısı Turkovac'ı değerlendirdi. "Ben önümde veri olmadan, 'Bunu kullanın, bunun yerine şunu yapın' diyemem" ifadelerini kullanan Ceyhan, "Turkovac'ın hatırlatma dozu olarak uygulandığı çalışmalarda antikor seviyesinde hızlı bir zıplama olduğunu görüyoruz" diyen Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'ya da sert sözler sarf etti.

"HAYATINDA AŞIYLA İLGİLİ BİR FAALİYETİ OLMADI"

Sözcü'den Yusuf Demir'e konuşan Ceyhan, "Kara'nın açıklamalarını nasıl anlamalıyız" sorusuna, "Anlamak için kafanızı çok yormayın. Bunu söyleyen arkadaşın ne salgınla ne aşıyla ilgili deneyimleri var. Tamamen işte böyle yanlış tahminlerde bulunarak, yanlış öngörülerde bulunarak, salgını bu hale getirdiler zaten" yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

"Ateş Bey benim yanımda çalışan bir öğretim üyesi… Hayatında aşıyla ilgili bir faaliyeti olmadı. O başka konularla ilgiliydi. Salgınla ilgili bir deneyimi olmadı ama bakanlıkla ilişkiler falan farklı yürüdü herhalde ki öyle bir pozisyona getirildi. Yoksa aşıda biraz deneyimi olan bir insan, 'antikorları hoplatıyor, zıplatıyor' gibi, son derece gayri bilimsel ifadeler zaten kullanmaz. Onun için ben o söylenenleri ciddiye bile almıyorum."

"BU AÇIKLAMALAR BİLİMSEL BİR YAKLAŞIM OLAMAZ"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Turkovac ile ilgili verilerin açıklanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Turkovac, açıkçası elimizde bir verisi olmayan ama sadece bildiğimiz Sinovac'la tamamen aynı yapıda olan bir aşı… Yani içindeki katkı maddeleri ve miktarları dahi Sinovac'la tamamen aynı… Şimdi birisi 'Bizim aşımız Sinovac'tan daha iyi' diyorsa buna bir açıklama getirmek zorunda. Yani tamamen aynı yapıda bir aşı neden daha iyi olsun?Hiç böyle bir neden belirtmeden, hiçbir veri sunmadan, yani Faz-3 çalışmasına kaç hasta alındı, kaç hastanın sonuçları var ellerinde… Bunlar belli olmadan, bu açıklamalar bilimsel bir yaklaşım olmaz. Ama bunlar belli maksatlarla söyleniyorsa ben bilemem tabi…"

"KULLANIN DİYEMEM"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Sonuçta bu yerli bir aşı… Sinovac'la eş değer bile olsa, 'Kullanılmalı' diyebilir miyiz? Vatandaşa tavsiyeniz nedir?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Burada söz konusu olan insan sağlığı… Ben önümde veri olmadan, 'Bunu kullanın, bunun yerine şunu yapın' diyemem. Onun için bu Faz-3 çalışmasında neler bulundu, 'Hopluyor, zıplıyor' dedikleri antikor düzeyleri nedir, bunları bilmem lazım ki yorum yapayım. Bu sadece antikor seviyesiyle de ilgili değil. Bu koruyuculuk ne kadar sürüyor bilmiyoruz.

"'SINOVACLARIN SİZE HİÇBİR ETKİSİ OLMADI' DİYORLAR"

Bakın aynı insanlar maalesef tamamen gayrı bilimsel bir yaklaşımla 'Efendim inaktif aşı daha bilinen bir yöntemle yapılıyor, Biontech'in bilinmiyor' gerekçesiyle Sinovac aldırdılar. Ben de dahil özellikle risk grubunda olan herkese Sinovac aşısı yaptırdılar. Ama şimdi dünyada örneği olmayan 5'inci doz kararı alıyor aynı grup… Yani şunu demek istiyorlar: 'Bu Sinovac'ların size hiçbir etkisi olmadı. 3 doz Biontech yaptırın.' Hiçbir yaptıklarının tutar tarafı ya da açıklanabilecek tarafı yok ki…"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ceylan Koronavirüs Ateş Kara Yerli Aşı TURKOVAC Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

Mikail arman:

Bu çok hassas pandemi sürecinde bu nasıl bir atışma, nasıl bir kavgadır. Halkın sağlığıyla ilgili çok önemli bir kurum olan Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara başka bir meslektaşı tarafından aşı konusunda bilgisizlikle suçlanıyor.Hiçte medeni olmayan bir kavga ! Peki biz vatandaş olarak, bu durumda kime güveneceğiz ?

4
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

Türkovac madem o kadar güvenilir niye acaba dünya saglik örgütüne veya avrupa saglik teskilatina güvenlik notu icin bas vurusu yapilmiyor. ayrica bu gün bir alman internet haber sitesinde cin asisi sinovac isim degistirerek coronavac olmus ve yine avrupada güvenlik testlerini gecememis 2. asida bile yüzde ellinin altinda kalmis bu yeni coronavac cin asisi sadece Türkiye,sili,endenozya ve sili´de kabul edilmis.

3
1
yanıtYanıtla
OKUR:

acil kullanım onayı bakkaldanmı alınıyor sanıyorsun

yanıt0
yanıt2
uCube :

Mehmet ceylan efendiniz peki kaç tane, aşı ile ilgili deneyimi olmuş? Ya da salgınla ilgili deneyimi olmuş çok merak ettim. Kendini öne çıkarmak için sadece konuşuyor, yapmış olduğu başka bir şey yok. Şuana kadar yapmış olduğu konuşmalar da, kaç tane belge çıkarmış onuda sorun Mehmet bey efendiye. ;))

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title