Haberler

Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları

Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı, Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, "İnşallah bu referandum sonucunda, Türkiye bu yeni ve değişen dünya içerisinde, yeni ve değişik rolünü üstlenerek, tekrar insanlığa, ülkeye ve medeniyete hizmete devam edecek.

Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı, Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, "İnşallah bu referandum sonucunda, Türkiye bu yeni ve değişen dünya içerisinde, yeni ve değişik rolünü üstlenerek, tekrar insanlığa, ülkeye ve medeniyete hizmete devam edecek." dedi.

Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) tarafından düzenlenen Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferanslarının beşincisi, Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

İnsan, şehir ve medeniyet konulu konferansta konuşan Karlığa, Medeniyetler İttifakı'nın küresel bir insanlık ve barış girişimi olduğunu söyledi.

İttifakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde BM'de kurulan bir oluşum olduğunu anlatan Karlığa, şu anda ittifakın BM'nin en geniş organizasyonu olduğunu vurguladı.

Karlığa, Medeniyetler İttifakı'nın medeniyet birikimi ve mirasını insanlığa ve ülkeye, gençlere tanıtılması amacıyla, Türkiye'de birtakım etkinlikler yaptığını belirterek, Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferanslarının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Karlığa, şunları kaydetti:

"Dünyamız büyük bir değişimden geçiyor. Bu değişim içerisinde Türkiye 15 yılda, en hızlı değişimlerinden birini yaşadı ve medeniyet konusu da dünyamızın gündeminde en başta olan konulardan birisi. Dolayısıyla biz bu sene İstanbul Konferansları'nın ana teması olarak, yeni dünya, yeni Türkiye ve yeni medeniyet algısı diyerek, bu 3 konuyu gündeme taşımaya çalışıyoruz. Bugünkü konu, insan, şehir ve medeniyet son derece önemli. Çünkü her şeyin başında insan yatar. Medeniyet insanoğlunun eseridir. Dolayısıyla insanın söz konusu olmadığı medeniyet, ancak barbarlık ve vahşet olarak nitelenebilir, medeniyet olarak nitelenemez."

Medeniyetler İttifakı'nın kuruluşu ve faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Karlığa, "Medeniyetler İttifakı, ister terörist, ister savaşçı ya da emperyalist güçler tarafından yapılsın, her türden çatışmacı anlayışa karşı barışı, sevgiyi, hoşgörüyü ve kısaca medeniyeti ön plana çıkarmaya çalıştı. Bu oluşum kısa zamanda gelişti, şu anda BM bünyesindeki 128 ülke ve 28 uluslararası kuruluş bu oluşumun içerisinde yer almaktadır." diye konuştu.

"Medeniyet şuuru bugün dünyamızın en çok muhtaç olduğu şuurdur"

Karlığa, şehirliliğin medeniyetin temel ölçüsü ifade ederek, "Şehrin yapısından sokaklarına, temizliğinden, evlerden, yerleşim alanından insanlar arasındaki ilişkilere kadar bunların hepsi medeniyetle alakalıdır. Medeniyet şuuru bugün dünyamızın en çok muhtaç olduğu şuurdur. Çünkü insanlığa teknoloji ve bilim huzur getirmedi. Aksine sıkıntılara yol açtı. Bizi bu sıkıntılardan kurtaracak olan sağlıklı tutarlı bir medeniyet idrakı ve medeniyet bilincidir. Amacımız bu bilincin yaygınlaşmasını sağlamaktır." değerlendirmesini yaptı.

İnsanın daima huzur ve uyum, istikrar istediğini, bunları sağlamanın tek yolu ve göstergesinin de medeniyet olduğunu anlatan Karlığa, "Medeniyetler İttifakı'nın da esas amacı, medeniyetler çatışması gibi terör, anarşi, savaş ve saldırganlık duygularını izale ederek insanı kendi tabiatıyla yüzleştirmek, yani medeni bir varlık olarak algılanmasını sağlamaya destek vermektir." dedi.

Referandum

Karlığa, Türkiye'nin büyük ve hızlı gelişimini isteyenler olduğu gibi buna karşı çıkanlar ve bu gelişimin önünü kesmek için çalışanların bulunduğunu söyledi. FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde yaşananları hatırlatan Karlığa, Türkiye'yi hain emellerle bir kan gölüne ve istikrarsızlık adasını çevirmeye çalıştıklarını, acı örnekleriyle gördüklerini anlattı.

Referandum sürecine değinen ve Türkiye'nin değişim sürecinden geçmeye devam ettiğini söyleyen Karlığa, "İnşallah bu referandum sonucunda, Türkiye bu yeni ve değişen dünya içerisinde, yeni ve değişik rolünü üstlenerek, tekrar insanlığa, ülkeye ve medeniyete hizmete devam edecek." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın moderatörlüğünde İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yer aldığı "İnsan, şehir ve medeniyet" konulu oturum gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bekir Karlığa Küçükçekmece Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title