Haberler

Meclis Üyesinden 'Uğur Mumcu' Sitemi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslendiği 'Uğur Mumcu Meydanı'nın, afiş ve tanıtım panolarında 'İstasyon Meydanı' olarak yazılmasına tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslendiği 'Uğur Mumcu Meydanı'nın, afiş ve tanıtım panolarında 'İstasyon Meydanı' olarak yazılmasına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı 1. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu kentte toplu açılış törenlerine katıldığını hatırlattı. Özer, Erdoğan'ın geçtiğimiz cumartesi günü halka hitap ettiği Uğur Mumcu Meydanı'nın, tanıtım ve afişlerde İstasyon Meydanı olarak yazılmasına tepki göstererek, "Başta belirteyim; Uğur Mumcu dürüst, düzgün ve namuslu bir kalemdi. Gerek MHP, gerekse de AKP, Uğur Mumcu Meydanı'nın adını söylememekte ısrar ediyorlar. Parantez içerisinde Eski İstasyon Meydanı yazılabilir. Ama o meydanın ismi, Uğur Mumcu Meydanıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 2011'deki Adana ziyaretinde verdiği müjdelerin tamamını yerine getirmediğini savunan Özer, özelleştirme ve yapılan sağlık yatırımları üzerinden hükümeti eleştirdi.

AK Parti'li Meclis Üyesi Abdullah Doğru ise Özer'in açıklamaları üzerine Erdoğan'ın, geçmişte Adana için verdiği müjdelerin tamamına yakının yapıldığını, kalanların ise gündemde olduğunu hatırlattı. Doğru, AK Parti Hükümeti döneminde yapılan sağlık yatırımlarının, toplumun her kesimini memnun ettiğini ifade etti.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve CHP Meclis Üyesi Mehmet Esendemir de, Büyükşehir Belediyesi'ni, Başbakan Erdoğan'ın kente gelişinde gösterdikleri çalışma ve özveriyi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kente yaptığı ziyaretinde göstermemekle eleştirdi.

Aldırmaz da Başbakan Erdoğan'ın resmi açılışlar için kente geldiğini hatırlatarak, tüm siyasi partilere eşit mesafede yaklaştıklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title