Haberler

MEB'den Ev Hanımları ve İşsizlere Yeni Gelir Kapısı

MEB, ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla, Türkiye genelinde hizmet veren halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim alan kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünleri internet üzerinden satışa çıkardı Geleneksel el sanatı ürünleri, ayakkabılar, eğitim.

SELMA KASAP - YILDIZ AKTAŞ- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla Türkiye genelinde hizmet veren halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim alan kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünleri internet üzerinden satışa çıkardı.

Geleneksel el sanatı ürünleri, ayakkabılar, eğitim araç-gereçleri, cam ve tekstil ürünleri gibi kategorilerde yüzlerce çeşidin bulunduğu web sitesindeki ürünler http: //hbourunler.meb.gov.tr adresi üzerinden 5 lira ile 700 lira arasında satılıyor.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK'in 2013 yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de her iki evden birinde internet bulunduğuna dikkati çekti. İnternet kullanan her 4 kişiden birinin internet üzerinden alışveriş yaptığını vurgulayan Biçerli, Türkiye'de internet üzerinden kredi kartıyla yapılan ödemelerin hacminin geçen yıl 31 milyar lira olduğunu, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in 2023 hedefini 350 milyar lira olarak açıkladığını aktardı. Biçerli, MEB olarak bu hacmi değerlendirmek için internet üzerinden satış uygulamasını hizmete koyduklarını bildirdi.

Halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim alan öğrenci ve kursiyerlerin ürünlerinin pazarlanabileceği, öğrenirken motivasyonlarını arttıracakları bir çözüm üretmek istediklerini ifade eden Biçerli, bu kapsamda http: //hbourunler.meb.gov.tr adresinde internet sitesi üzerinden ürün satış portalı oluşturduklarını belirtti.

Portal üzerinden satın alınan her ürünle, o ürünün yapımında görev alan kursiyer ve öğrencinin harcadığı emeğin ve zamanın karşılığını alabileceği bir sistem geliştirildiğini anlatan Biçerli, şöyle konuştu:

"Satış portalıyla kursiyer ve öğrencilerimiz piyasa koşullarını fark etmesini ve bu koşullara uygun üretim yapmasını istiyoruz. Yani portalla onlara girişimciliğin ilk adımlarını attırıyoruz.  Ürünü satılan öğrenci ve kursiyerlerin öğrenme motivasyonunun artması sağlanarak, eğitim sonunda öğrenci ve kursiyerlerin piyasa koşullarında üretim yapan girişimciler haline dönüşmesi sağlanacak. Üretimde görev alan öğretmen ve yöneticilerin piyasa koşullarını takip etmesi sağlanacak, eğitim ortamı ile programın iyileştirilmesine katkı sunulacak."

-Devlete doğrudan gelir sağlanacak

Biçerli, portal üzerinden satın alınan her ürünle devlete doğrudan gelir sağlanacağını, aynı zamanda üretim yapılan kurum atölyesinin ve imkanlarının geliştirilmesine de katkı sunulacağını kaydetti.

Geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına ve geliştirilmesine destek olunacağını, işsiz durumda olanların ve ev hanımlarının ürettiği ürünlerle Türkiye ekonomisine katkı sağlanacağını dile getiren Biçerli,  ayrıca ürün satış portalına mobil araçlardan erişimin de sağlanabileceğini ifade etti.

-Satışa 500 ürünle başlandı

İnternet satış portalına Türkiye genelindeki 29 kurumun ürettiği 500'e yakın ürünle başlandığını bildiren Biçerli,  geleneksel el sanatı ürünleri, ayakkabılar, eğitim araç-gereçleri, cam ve tekstil ürünleri gibi kategorilerde yüzlerce çeşidin bulunduğu web sitesinde ürün çeşitliğinin her geçen gün arttırılacağını söyledi. Biçerli,  fiyatları 5 lira ile 700 lira arasında değişen her ürünün faturayla satışının sağlandığını ve böylelikle geliştirilen sistemle kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına destek verildiğini vurguladı.

-Çocukluğunun nakışlarını internetten satacak

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü nakış kursu öğrencilerinden Şerife Öncel de bu işle çocukluğundan beri uğraştığını anlattı. 8 yıldır da Olgunlaşma Enstitüsüne devam ettiğini dile getiren Öncel, usta öğretici olmayı ardından da iş yeri açmayı hedeflediğini söyledi.

Enstitüde hem öğrencilik yaptığını hem de para kazandığını anlatan Öncel, MEB'in internet satış portalının kendileri için büyük bir avantaj olacağını vurguladı. Öncel, "Bu bizi çok mutlu etti. Hem ev ekonomisine hem de devlet ekonomisine katkı vereceğiz. İnşallah başarılı bir şekilde sonuçlanır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Mehmet Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title