Haberler

Matlı: "Çiftçinin Derdi Bizim Derdimiz"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, çiftçinin meselelerini dinledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, çiftçinin meselelerini dinledi.

AK Parti Karacabey İlçe Başkan Vekili Murat Erol ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ziraat Odası'nı ziyaret eden Milletvekili Önder Matlı'yı, Oda Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Meclis Başkanı Nuri Karaca karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette çiftçilerin sıkıntılarını dile getiren Ziraat Odası yöneticileri, özellikle domates fiyatlarındaki istikrarsızlığa ve adaletsizliğe dikkat çekti. Çiftçinin bu konuda çok üzgün olduğunu belirten Karahasanoğlu, pancarda büyük sıkıntı yaşadıklarını, fabrikaların çalıştırılması gerektiğini belirterek, bu durumun Genel Müdürlüğe bağlanarak giderilmesini istedi.

Sözleşmeli tarım kurallarının bir türlü arzu edilen seviyeye gelmediğinden yakınan Karaca ise, sanayicilerin tebliği ciddiye almadıklarını söyledi. Domateste yaşanan sıkıntılarda çiftçilerin de hatası olduğunu, ancak büyük işletmelerin arazi tutup ekim yapması ve özellikle de haranın büyük arazileri domates ekimi için kiraya vermesine bir anlam veremediklerini söyleyen Karaca, mısır ürünün de aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalmak istemediklerini kaydetti. Mısır'da azami 65-70 kuruş arası bir fiyat beklediklerini, bunun altındaki fiyatların üreticiyi mutlu etmeyeceğini belirten Karaca, aksi halde çiftçiyi çok daha zor günlerin beklediğini ifade etti.

Tarımın siyaset üstü bir kavram olduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, sürdürülebilir tarıma dikkat çekti. Sanayici ve çiftçinin ayrılmaz bir parça olduğunu vurgulayan Matlı, her iki kesimin de birbirlerini görmezden gelmemeleri gerektiğini anlattı. Tarımda orta ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğini belirten Matlı, destekleme politikalarının 3 ile 5 yıla yayılması gerektiğini, bu şekilde ürün planlamasının daha verimli olacağını savundu.

Domates fiyatlarına devletin müdahil olamadığına dikkat çeken Matlı, "Bizler her zaman çiftçinin, üreticinin yanındayız. Ziraat Odası, bizim yerimiz. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Çıta artık çok yükseldi, ama yukarılarda rüzgarlar daha sert esiyor. Hükümet olarak sıkıntılarınız çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız. Bundan kuşkunuz olmasın" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sırrı Süreyya Önder Karacabey Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title