Haberler

MARMARİS'TE 2 ORMAN ŞEHİDİ ANISINA 50 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Güncelleme:

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarında hayatını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir (34) ile ekiplere gönüllü olarak su taşırken yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in (25) anısına oluşturulan hatıra ormanına Milli Ağaçlandırma Günü'nde 50 bin fidan dikildi.

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarında hayatını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir (34) ile ekiplere gönüllü olarak su taşırken yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in (25) anısına oluşturulan hatıra ormanına Milli Ağaçlandırma Günü'nde 50 bin fidan dikildi.

İçmeler kara yolu üzerindeki Armutalan Mahallesi Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki ormanda, 29 Temmuz'da çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Havadan ve karadan müdahaleyle 9'uncu günde söndürülen yangında 13 bin 650 hektar ormanlık alan zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe nefes' sloganı ile '11 Kasım Milli Ağaçlandırma' günü kapsamında İçmeler Mahallesi'nde fidan dikim töreni yapıldı. İlçe protokolü, siyasiler, sivil toplum kuruluşu, dernek temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlikte sığla, kızılçam, hünnap, keçiboynuzu, mavi ve kara servi, erguvan, yalancı akasya ve dut fidanları toprak ile buluştu.

'KISA SÜREDE MARMARİSİMİZİ YEŞERTECEĞİZ'

Marmaris İlçe Orman İşletme Müdürü Şükrü Akın Ünler, "Bugün orman yangınlarında mücadele eden iki şehidimizin hatırası için 50 bin fidanı toprakla buluşturacağız. İçmeler Mahallesi'nde 27 Haziran'da başlayan orman yangını söndürürken hayatını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir ile 29 Temmuz'da Armutalan Mahallesi'nde yangına müdahale eden ekiplere gönüllü olarak su taşırken yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in adı yaşatılan hatıra ormanına hoş geldiniz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim" dedi. Muğla Orman Bölge Yardımcısı Erdal Dingil ise, "Yaz ayında meydana gelen yangında iki şehidimiz için hatıra ormanı oluşturduk. Toplam 9 bin 052 hektar orman alanı tamamen yandı. Teşkilatımız olarak süratle temizlik çalışması yaptık. Gençleştirme ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede Marmarisimizi yeşerteceğiz. Sığla, kızılçam, hünnap, keçiboynuzu, mavi ve kara servi, erguvan, yalancı akasya ve dut fidanlarını toprakla buluşturacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Marmaris İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da, "2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanı himayesiyle başlatılan milli ağaçlandırma gününü 11 Kasım'da yaşıyoruz. Her 11 Kasım'da cennet vatanımızın aziz topraklarına fidan dikiyoruz. İki şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

YERLEŞİK YABANCILAR DA FİDAN DİKTİ

İlçede yerleşik yaşayan restoran işletmecisi İngiliz Bahuer Hand (55), "Şehitler için geldik. Ağaç dikip, arkadaşlarımıza yardım, destek olmak için buradayız. Fidan diktiğim için çok mutluyum" dedi. Suriyeli garson Süleyman Elham, "Fidanlarımı diktim. Türk yetkililerine Allah yardım etsin. Türk devletine minnettarız. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Türkmenistan uyruklu Selevcan Omarhan da, "Memlekete katkım bulunsun diyerek fidan dikmeye geldim. Kendi vatanım gibi Türkiye'yi seviyorum. Kendi memleketim gibi can vererek ve sevgimle fidan dikiyorum" dedi. Emekli Hatice Olgun (55) ise, "Çok duyguluyum, çok mutluyum. Torunum, Türkiye ve vatanım için fidanı diktim. Çok heyecanlıyım tarif edilemez bir mutluluk" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title