Haberler

Mardin Derik'te Ağaçtan Düşerek Ölen Sınıf Arkadaşlarını Unutmadılar

Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, yaz tatili sırasında ağaçtan düşerek ölen arkadaşları 9 yaşındaki Şeyhmus Atsız'ı unutmadı.

Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, yaz tatili sırasında ağaçtan düşerek ölen arkadaşları 9 yaşındaki Şeyhmus Atsız'ı unutmadı. Sınıf arkadaşları, sırasına çiçek koydukları Şeyhmus Atsız'ı okulların açıldığı ilk gün, andı. Derik İlçesi Zeytinpınar Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3'üncü sınıfı bitiren ve yaz tatilinde çıktığı dut ağacından düşerek hayatını kaybeden Şeyhmus Atsız'ı unutmadı. Arkadaşları, Şeyhmus Atsız'ın oturduğu sınıf ve sırayı çiçek ve kitaplarla donattı.

Sınıf arkadaşını kaybeden ve aynı sırayı paylaşan Havin Atsız, Şeyhmus'un en iyi arkadaşı olduğunu belirterek, Şeyhmus en iyi arkadaşımdı, onu çok seviyordum. Onu asla unutmayacağım. 3 yıl aynı sırada oturduk. Onun gibi bir öğrenci olmak istiyorum. Saygılı, çalışkandı. Asla onu unutmayacağız dedi.

Aynı sınıf öğrencilerinden Addul Şimşek de, 3'üncü sınıfına kadar beraber okuduk. Artık o yok, onu unutmayacağız. Onun gibi çalışkan olmaya çalışacağız diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Ayşe Aktaş da, Şeyhmus Atsız'ın geçtiğimiz yıl yapılan sınavlarda ilk 3'e girdiğini hatırlatarak, Şeyhmus benim en başarılı ve en saygılı öğrencilerimden biriydi. Ama maalesef onu böyle bir kazada kaybettik, sınıfça hala onu sevdiğimizi belirtmek istiyoruz, onu unutmayacağız ifadelerini kullandı.

Şeyhmus Atsız'ın babası ve Zeytinpınar Mahallesi Muhtarı Serdar Atsız ise, öğrencilerin bu davranışları karşısında çok duygulandığını ifade ederek, şöyle konuştu

Oğlumu kaybetmenin acısını hala yaşıyorum. Okuldaki öğretmenleri ve arkadaşlarının oğlumu unutmaması, acımı bir nebze de olda dindirdi. Çocuğumun okuldaki başarısı iyiydi. Gerek öğretmenleri, gerekse öğrenci arkadaşları onu çok seviyorlardı. Okulların tekrar eğitim öğretime başlamasıyla okul yöneticilerinin böyle bir hazırlık yapmaları beni mutlu etti. Bir Şeyhmus gitti benim için, bütün öğrenciler birer Şeyhmus'tur. Çocuğumun ağaçtan düşmesinden sonra kaldırdığımız hastanede olsun, vefatı durumunda olsun bizleri yalnız bırakmayan sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanvekilimiz Hakan Kafkas başta olmak üzere herkese teşekkür ederim.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Havin Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title