Haberler

Artuklu Üniversitesi'nde Yolsuzluk Operasyonu: 68 Kişi Gözaltında

Güncelleme:

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde ihalelerle ilgili düzenlenen yolsuzluk operasyonunda aralarında Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal'ın da bulunduğu 68 kişi gözaltına alındı.

REKTÖRÜN ODASI DA ARANDI

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Polis ekipleri bu sabah saatlerinde Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda polis, Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın da odası başta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında da aramalar yaparak, çok sayıda bilgisiyar hardiskleri, evraklar ve dosyalara el koydu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN DE OLDUĞU 68 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda YÖK Teftiş Kurulu'nda olduğu belirtilen müfettiş S.E., Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekiye Sarıkartal, Rektör Omay'ın şoförü, koruması, ihalelere giren işadamlarının da bulunduğu 68 kişi gözaltına alındı.

GEÇEN TEMMUZ AYINDA DA OPERASYON YAPILMIŞTI

Artuklu Üniversitesi'nde geçen Temmuz ayında üniversitede yapılan ihalelerde, 'Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde operasyon yapılmıştı. Soruşturma kapsamında polis, üniversitenin Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında arama yapmış, Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cd, bilgisayarlara el konulmuştu. Bu sabah yapılan operasyonun bunun devamı olduğu ileri sürüldü.

Bu arada YÖK'ten alınan izinle devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınacak şüphelilerin sayısının artabileceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kadri Yıldırım Gül Güzel Bayburt Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

dörtyol luumobilWeb@haberler.com:

Kürtler çalar

15
36
yanıtYanıtla
muratmobilWeb@haberler.com:

Ananıda çalsalar kürtlerden bilecen yani

33
16
yanıtYanıtla
soru yorum:

elektiriği çalarsınız, yol yaparız kesersiniz, okul yaparız yakarsınız, üniversiteyi soyarsınız. sizler nesiniz böyle?ben yorum yapmayayım siz söyleyin bakalım ne olduğunuzu. . .

21
14
yanıtYanıtla
fadıl yayman:

Hadi bakalım Hayırlısı Darısı Meclisteki Hırsızların ve yolsuzların başına.

28
5
yanıtYanıtla
recepin hırsızları:

hepsi akp li tanıyorum. . . gül atamıştı. bu akplilerin kürdü türkü yok, hepsi yiyici. . .

13
6
yanıtYanıtla
kuzuların sessizliği:

Adam çalışıyorsa çalabilir, hakkıdır hepsi çalsın, ben helal ettim, gözümle görsem inanmam, devletin kasasından bir şey çıkmışmı ben ona bakarım, onun çaldığını nerden bilmişler eğer telefonunu dinledilerse suç işlediler, polisler ihraç edilmeli, üniversite diğerlerine neden operasyon yapılıyor rektöre yapılması manidar, bu operasyon üniversite yönetimine darbedir, Üniversitenin son yıllardaki başarısını kıskanan diğer üniversitelerle dış güçler rektörün ayağını kaydırmaya çalışıyorlar, inadına meeee inadına meee meeee

11
8
yanıtYanıtla
adalett:

montajdır montajjj :)

12
1
yanıtYanıtla
hırsızlar belli:

zaten ünv. kadrolarının hepsi akp li akp liler alışmış, nerde olurlarsa olsunlar. . en iyi ayyaptıkları iş hırsızlık

8
5
yanıtYanıtla
61TS1967:

mecliste çalanlar takipsizlik nedeniyle kapatılıyor burada kesin cemaatin adamları yapmıştır üstüne giderler tamamen göz boyama

10
3
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Her tarafta yolsuzluk, kaçakçılık, ahlaksızlık öne çıkıyor. Acaba bu ülkenin yönetiminden sorumlu olanlar ne yapıyor. Ülkeyi yönetmek için başa gelenler yurdu kaçakçılara, hırsızlara ve teröristlere teslim etti.

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title