Haberler

Marc Faber: "Türkiye Çin'e Yönelmeli"

Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacısı karamsar yorumları nedeniyle Doktor Kıyamet olarak adlandırılan Marc Faber, Türklerin Çin'e yönelmesini önerdi.

Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacısı karamsar yorumları nedeniyle Doktor Kıyamet olarak adlandırılan Marc Faber, Türklerin Çin'e yönelmesini önerdi.

Marc Faber, 1960'lardan bu yana ABD, Avrupa ve Avrupa Birliği (AB) sermaye piyasalarının nasıl büyüdüğünü ve faizlerdeki değişimi özetleyerek konuşmasına başladı. Çin'in ABD ekonomisinden daha önemli olduğuna dikkat çeken Marc Faber, Çin'in dünyadaki metallerin yarısını tek başına tükettiğini hatırlattı. Marc Faber sözlerini şöyle sürdürdü:

'ABD ekonomisi ya yüzde 2 büyür ya da yüzde 2 küçülür. Oysa Çin ekonomisi çok daha hızlı büyüyor. Bu nedenle Çin ekonomisinin yavaşlaması tüm global ekonomiyi ve özellikle de gelişmekte olan ekonomileri olumsuz etkiler.'

Önümüzdeki dönemde dünyanın daha fazla Çin merkezli olacağının altını çizen Marc Faber, "Uluslararası bir gözlemci olarak gelecekte Türkiye gibi ülkelerden Çin'e daha fazla yönelim olacağını iddia ediyorum" dedi.

Türkiye'nin ihracatta ağırlıklı olarak Avrupa'ya odaklandığını ifade eden Marc Faber, ancak ABD ve Avrupa'nın daha fazla büyümeyeceğini söyledi. Bu nedenle Çin'e yönelmek gerektiğini belirten Faber şunları söyledi:

"Bunun göz ardı edilmemesi gerekiyor. Ben bunları özellikle Çin'i sevdiğim için söylemiyorum. Gerçek bu. Siz ekonomistleri dinlemeyin, biz milli gelirlere göre değil, kendi değerlerimize göre yatırım yaparız.?

Türkiye'den hisse almak için erken olduğunu söyleyen Marc Faber, fırsatların giderek arttığını ifade etti. Önümüzdeki dönemde ülkeler arasında bir savaş olmasa da, ekonomik savaşlar ve kur savaşlarına neden olabilecek gelişmelerin bugünden yaşandığını vurgulayan Marc Faber, gelişmiş ülkelerin aşırı borç ve büyümeme gibi sorunları olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin böyle problemleri olmadığını anlatan Faber, bu nedenle de diğer gelişen ülkelere göre avantajlı olduğunu söyledi.

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama'nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi' co-sponsorları arasında Avea, İngiltere Büyükelçiliği, Nef, Nurol GYO, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Daikin, Doğa Koleji, Franke, Hafele, Samsung, TEB'in oturum sponsoru olduğu Zirve'de TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e, CNN Türk, Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası, TeliaSonera, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru Uludağ İçecek, hizmet sponsoru ise Grand Yazıcı Hotels oldu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Marc Faber Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title