Haberler

Maraş Katliamında Hayatını Kaybedenler Karanfillerle Anıldı

MERSİN Alevi ve Kültür Dernekleri, 1978 yılında Maraş Katliamı'nda hayatını kaybedenleri karanfillerle andı.

MERSİN Alevi ve Kültür Dernekleri, 1978 yılında Maraş Katliamı'nda hayatını kaybedenleri karanfillerle andı.

Katliamın 38 yıldönümü nedeniyle Mersin Cemevi'nde düzenlenen programa CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Araştırmacı Yazar Erdoğan Aydın, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz ve davetliler katıldı. Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dev kolaj fotoğrafın altında mum yakanlar, fotoğrafın önüne kırmızı karanfiller bırakırken saygı duruşunda bulunuldu. Katliamda çekilen fotoğraflardan oluşan slayt gösterisinde izleyiciler  duygulandı. Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz, katliamları yapanların devamlı devletin koruma ve gözetimi altında tutulup korunduğunu öne sürdü. Kılavuz, şöyle dedi:

"Faşist katillerin suçlarının üzeri örtülmüş, gizlenmiş, belgeler ve kanıtlar ortadan kaldırılmıştır. Bu güne kadar bu katliamları gizlemeye çalışan yetkililer bütün katliamları unutmamızı söylüyor. Bu kuşku ve güvensizliğin son bulması, mevcut iktidarın bir adım atması lazım. Yoksa insanları karşı karşıya getirerek, bir kısmını ötekileştirerek, kendi evimizde dahi toplanmamıza tahammülleri yok. Bu toplantıyı vilayete bildirmek zorunda kaldık."

"BİZİ YAŞATMAZLAR"

Kahramanmaraş'ın Terolar Köyü'nde mülteci kampı kurulduğunu hatırlatan CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç şöyle konuştu:

"Kurulmasın diye uğraştık ama karşımızda devlet gücü var. Baş etmek gerçekten zor.  Önümüzdeki süreçte bir olmamız gerekiyor. Birlikten başka çaremiz yok. Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin önüne, bizlerin varolma mücadelesi gelecek. Bir olmazsak, işe siyaset karıştırırsak kaybederiz. Bizi yaşatmazlar. Başkanlığı kastettiğimi anlıyorsunuz. Bunu getirilerse sıkıntı günler yaşarız. Bakmayın Fethullah ile kapıştığına, yine bir araya gelirler."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kılavuz Aytuğ Atıcı Mersin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title