Haberler

Maral Büyüksaraç'tan 'Cudi Yangını' Tepkisi: Bu Ekolojik Katliamdır

Güncelleme:

Oyuncu Maral Büyüksaraç, Şırnak'taki Cudi Dağı'nda çıkan ve 3 günde söndürülebilen orman yangınına tepki gösterirken, "Bir yangın üç gündür nasıl söndürelemiyor? Bu ekolojik bir katliamdır. Buna ses çıkarmayan herkes bundan sorumludur. Türkiye bir değerin yok edilişini seyrediyor" diye yazdı.

Büyüksaraç, sosyal medya hesabından Cudi Dağı'ndaki yangın başta olmak üzere kendisi ve çevrecilerin tepki gösterdiği sorunlara ilişkin tiyatro oyunu için gittiği Muğla'dan "Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Orman ve Suişleri Bakanım ve tüm yetkililer" diye başlayan açık mektup yazarak paylaştı. Maral Büyüksaraç, "Bir vatandaş ve bu ülkede tiyatro yapan bir genç olarak vicdanen artık taşımaktan yorulduğum düşüncelerimi paylaşmak istedim" dedi. Kendisinin bir oyuncu, olduğunu karekter psikolojisi ve olayların analizini çıkarabildiğini ifade eden Maral Büyüksaraç, özetle şunları yazdı:

"Farklı yaşam tarzları korku ve tehdit altında kalırsa bu çok sağlıksız bir alt yapı olur. Halk yaşadıklarını ve ülkede yaşanan sorunların çoğunu dile getiremiyor. 21'inci Yüzyıl&da, özgür bir dünyadayız. Ne tiyatrocu, ne sanatçıyım; her şeyden önce vatandaşım. Demokratik bir ülkede yaşıyorum. Bu ülkede oy kullanıyorsam düşüncelerimi dile getirmeliyim. Bazen kendimi dışlanmış biri gibi hissediyorum. Herşey o kadar hızlı değişiyor ki! Yangınlar çıktı, betonlaştı. Eskiye dair fotoğraflardan başka birşey kalmadı. Haydarpaşa gitti, 'yangın çıktı' dediler. Memleketim Muğla'da Halep Camii ve kızıl çamı ormanı kül oldu. Güvercinlik Koyu'nda bin yatak kapasiteli ikinci otel yapıldı. Hiç bir yetkili tarafımıza bir cevap vermedi. Gün geçmiyor ki; Çanakkale, Marmaris, Antalya, Kahramanmaraş, Alanya ve son bulmuyor. Yakarak, keserek, imara açarak, kaçak yapılaşarak, taş ocağı kurarak, yol geçirerek, HES'ler kurarak yok edilen ormanların yerine aynı oranla ağaçlandırma yapıldığını asla düşünmüyorum. Bir yangın üç gündür nasıl söndürelemiyor. Bu ekolojik bir katliamdır. Buna ses çıkarmayan herkes bundan sorumludur. Türkiye bir değerin yok edilişini seyrediyor. Uzungöl bir beton yığını oldu."



Büyüksaraç, Gezi Parkı sürecinde 'Marjinal' olarak nitelendirdildiklerini ancak, sadece huzur, şarkı, müzik, kitap ve eylemlerinde özgürlüklerini istediklerini kaydederken, "Sadece fikirlerimizle kıymet görmek istiyoruz. Şimdi de bu mektubumdan sonra 'Solcu', 'Komünist', 'Çapulcu' gibi etiketlere maruz kalacağımı biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım… Size daha önce de Özgecan yasası için mektup yazmıştım.Teyzem Kadıköy mitinglerini düzenliyor diye büyükbabam milyon dolarların hortumcusu olarak yazıldı. Betonlaşmaya karşı olduğumuzu belirtmek için oteller, AVM'ler yapmayın istedik. Benim adım Maral! Ne sağcıyım, ne solcu... Çapulcuyum çapulcu" diye ekledi. Büyüksaraç, yazdığı bir Tweet'te de, "Can kaybı yokmuş diyorlar; dağ keçilerinin, uğur böceklerinin, ceylanların, kuşların, ağaçların hiç canı yokmuş gibi" diye yazdı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maral Büyüksaraç Türkiye Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (1)

Tatlı dilliMobil-IOS:

Nasıl olur canım merak etme kendini yorma gel bana ben seni ikna eder dediklerini detaylıca anlatırım gel bana

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title