Haberler

Manisa Valiliği'nden Ceza Kesilen Öğrenci Eviyle İlgili Açıklama

Manisa Valiliği, ceza kesilen öğrenci eviyle ilgili açıklama yaptı. Cezanın, şahıslar gürültü yaptıkları için kesildiği belirtildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş yaptığı yazılı açıklamada, "09 Kasım 2013 günü saat 01.53 sıralarında Haber Merkezi 155 Polis İmdat hattını arayan bir şahsın “Yarhasanlar Mahallesi 2324 Sokakta bulunan bir apartmanda ikamet eden şahısların aşırı gürültü yaptıklarını ve rahatsız olduklarını” bildirmesi üzerine bahse konu adrese ekipler sevk edilmiştir. Bahse konu adrese intikal eden ekiplerimiz ihbara konu bina dışında bir müddet bekleme yapmış ve gürültünün kesilmemesi üzerine bina içine girilerek gürültünün geldiği dairenin kapısı usulüne uygun olarak çalınmış, belirtilen adreste 2 bay ve 3 bayan olmak üzere toplam 5 şahsın bulunduğu, şahıslara gürültü yapıp çevreyi rahatsız etmeleri nedeniyle 5326 sayılı Kabahatler Kanununun Gürültü başlıklı 36. maddesi (Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, seksen sekiz Lira idarî para cezası verilir) hükmü gereğince işlem yapılırken kimlikleri istenildiğinde şahısların öğrenci oldukları anlaşılmıştır. PVSK'nın 14. Maddesi "şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24 ten sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe men olunur" maddesi uyarınca şahıslar yaptıkları eylemlerden men edilmiş ve haklarında idari işlem yapılmıştır" dedi.Vali Savaş, medyada yer alan haberde bahsedilen kızlı erkekli öğrenci evine yönelik bir uygulama olmadığını belirterek, "Habere konu gazetede bahsedildiği şekilde bu konu kızlı erkekli kalan üniversiteli öğrencilere yönelik yapılan yeni bir uygulama olmayıp, daha önceki tarihlerde de benzer ihbarlar nedeniyle gürültü yaparak çevreyi rahatsız eden kişilere, öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın benzer idari işlemler yapılmış olup basında yer aldığının aksine, yapılan işlem konutta kalanların niteliğine göre yapılmış bir işlem değil, gürültü yapılması nedeniyle uygulanmış bir idari işlemdir" ifadelerine yer verdi.

"RAHATSIZLIK DUYDUK"

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Vali Savaş, "Basın organlarında yansıtılanlar doğruyu yansıtmamaktadır. Gündemde yer alan olayların çarpıtılması veya çarpıtılmasına gerekçe olarak kullanılması Manisa ve İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak rahatsız durumdayız." diye konuştu. Öğrencilerle ilgili kamuoyunda yer alan haberlerle alakalı herhangi bir soruşturmanın açılmayacağını sözlerine ekleyen Vali Savaş, "Öğrencilere bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmayacak. Bu çarpıtma öğrencilerden kaynaklanan bir şey midir, başka bir husus mudur belki bunun araştırması yapılabilir. Bu konuda asıl medyanın üzerine düşen görevi daha hassasiyetle yürütmesi kanaatindeyim. Kendilerine iletilen şeylerin aslını araştırmak basın-yayın organların haber verme ahlakı ve ilkeleriyle alakalıdır" dedi.

AYKUT YENİÇAĞ - YUSUF BÖYÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Savaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title