Haberler
BBC

Manchester Arena'daki Görgü Tanıkları: Her Yerde Cansız Bedenler Vardı

Güncelleme:

İngiltere'de konser alanında 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 59 kişinin yaralandığı iki ayrı patlamaya şahit olan görgü tanıkları, her yerde cansız bedenler gördüklerini belirttiler.

İngiltere Manchester Arena'da ABD'li pop star Ariana Grande'nin konserinde iki ayrı patlama meydana geldi. 22 kişinin can verdiği ve 59 kişinin yaralandığı patlama sırasında konser alanında büyük bir panik ve izdiham yaşandı. Alandaki görgü tanıkları, korku dolu o anları anlattı.

''HER YERDE CANSIZ BEDENLER VARDI''

BBC 5'a konuşan Andy isimli görgü tanığı, giriş salonunda eşi ve kızını beklerken patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi. Yaşadıklarını 'savaş filmi sahnesine' benzeten Andy şunları söyledi: "Ayağa kalktığımda etrafıma baktım, her yerde cansız bedenler vardı. Sanırım 20-30 cansız beden. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibi görünüyorlardı. Kanla kaplıydılar ve ağır yaralıydılar. Yaptığım ilk şey konser alanına koşup ailemi bulmaya çalışmak oldu." Arena'da ailesini bulan Andy, 'çocukların ve gençlerin yerde çığlık çığlığa olduğunu' söyledi.


''GÜÇLÜ BİR IŞIK GÖRÜLDÜ''

Leeds'ten BBC 5 Live'a konuşan Gary Walker, patlama anında eşinin olay yerine yalnızca birkaç metre mesafede kızını beklediğini söyledi. Walker, "Son şarkının bittiğini duyduk sonra bir anda çok güçlü bir ışık görüldü, sonra patlama sesi ve duman. Ayağımda, bacağımda ağrı hissettim." dedi.

''KESİNLİKLE BİR BOMBAYDI''

BBC Manchester radyosuna konuşan Emma Johnson da, 15 ve 17 yaşlarındaki kızlarını almak için konser alanına gittiklerini söyledi. Jonhnson, "Kesinlikle bir bombaydı. Kesinlikle giriş salonundaydı. Merdivenlerin başında yukarıdaydık, cam patladı. Satış yaptıkları yere çok yakındı.'' dedi.

''HERKES PANİK HALİNDEYDİ''

Anne-Mari de 13 yaşındaki kızıyla konser alanındaydı. BBC 5 Live'a konuşan görgü tanığı "herkesin panik halde olduğunu" belirterek, "Bir anda binanın sallandığını hissediyorsunuz… stadyumun üstünden etrafınızdan duman yükseliyor gibiydi." dedi.


''HERKES HIZLA KOŞUYORDU, ÜSTÜMÜZE BASILIYORDU''

Görgü tanığı Jessica da yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Şok ediciydi. Çok büyük bir patlama sesi duydum ve herkes çığlık çığlığa ağlayarak koşuşturmaya başladı. Herkes birbirinin üstünden geçerek çıkmaya çalışıyordu. Şok olmuştum, ne olduğunu anlamıyordum. Herkes hızla konuşuyordu, üstümüze basılıyordu."

''KORKUNÇ İZDİHAMI GÖRDÜK''

BBC Manchester radyosuna konuşan Rachel da 14 yaşındaki kızıyla konser salonundaydı. Konser çıkışı kalabalığa takılmamak için konser bitiminden önce Arena'dan ayrıldı. Rachel tanık olduklarını anlattı: "Dışarı çıkarken büyük bir patlama sesi duyduk. Önce konserde bir şey kaçırdığımızı sandık. Köşeyi döndüğümüzde merdivenlerden inenlerin korkunç izdihamını gördük, insanlar yere düşüyordu."

BBC

Manchester Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title