Haberler

Manavgat'ta gözaltına alınan 16 yaşındaki şüpheliyle ilgili yeni detaylar! Çıkarttığı yangını bir de kameraya almış

Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz tarihinde başlayan yangınlarla ilgili gözaltına alınan 16 yaşındaki şüpheliyle ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Görgü tanığı bir çocuğun ifadeleri ile itfaiyenin tespitleri örtüşünce ilçeyi yaktığı iddia edilen şüpheli gözaltına alınıp tutuklandı. Öte yandan 4 gün sorgulanan şüphelinin sosyal medya hesaplarında ve telefonunda yangın görüntüleri tespit edildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen çarşamba günü şehir merkezinde çıkan orman yangınıyla ilgili yakalanan C.Y.'nin (16) tutuklanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manavgat'ta geçen çarşamba çıkan orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında özellikle Manavgat'ın Kavaklı ve Sarılar Mahallelerini etkileyen ve bir odun deposu, bir marangoz atölyesi, bazı evlerle birlikte ormanlık alanın zarar gördüğü yangın ile devam eden diğer yangınlarla ilgili bir savcı görevlendirildi. Bu savcının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde de özel ekip oluşturuldu. Antalya İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden terörle mücadele, istihbarat ve bilişim konularında uzman görevlilerin katıldığı özel ekip, çok yönlü çalışmaya başladı.

GÖRGÜ TANIĞI ÇOCUK YANGININ NASIL ÇIKTIĞINI ANLATTI

Kavaklı Mahallesi'nde başlayan ve ev ve iş yerlerinin küle döndüğü yangınla ilgili çalışmalarını yürüten ekip, çevredeki bütün güvenlik kameralarını ve sosyal medyadaki bütün görüntüleri tek tek inceledi. Yüzlerce saati bulan inceleme sonucunda bir şüpheli belirlenirken, çocuk yaşta bir görgü tanığı yangının nasıl çıktığını anlattı.

ÇOCUĞUN İFADELERİ YANGINLA ÖRTÜŞÜNCE 16 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Psikolog, sosyal destek uzmanı ve görevli savcının da katılımıyla görgü tanığına olayla ilgili defalarca farklı sorular soruldu, küçük tanığının olayın olduğu yerle ilgili verdiği ifade de itfaiye görevlileri tarafından tespit edilen noktayla örtüşünce, şüpheli C.Y. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 4 gün sorgulanan C.Y.'nin cep telefonunda ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede yangına ilişkin görüntüler bulunması üzerine şüpheli alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından sorgulanan C.Y. çıkarıldığı sulh ceza hakimi tarafından 'kasten orman yakmak' suçundan tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Manavgat Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (11)

Sefer Aydın:

Geleceğin haini. Olayın ardında koskoca hainler var iyi araştırılmalı

96
7
yanıtYanıtla
Gürol Gürol:

yani bu mu hepsi 16 yasinda biri orman yakmaktan tutuklandi öylemi bu kadar basitmi memleket yandi hepsi bu demi

76
23
yanıtYanıtla
Fırat Türk:

Bir tek manavgat yanmadi bu terörist bir eylemdir o cocuga o talimati verenlerin pesini birakmayin isin organize basladi bu is

89
5
yanıtYanıtla
Hakan Ege:

Ben de soyle bir soz soyleyecegim,bu Ülkede o kadar vatan haini oldugu halde,senin istibaharatin ve orman islerin ve sen ne yapiyorsun?herseyde yaptik oldu diye tvler de show yaparken,birgün olsun hata yapdiginda halkım sizden özür diliyorum,biz yeteri kadar uzerimize dusen görevi yapamadık,hata yaptığında da özür dilemek te erdemliktir,kibirlenme.

44
41
yanıtYanıtla
Theo:

Ya Suriyeli veya Afgandır

33
42
yanıtYanıtla
Rahim :

Yabanci uyruklu

yanıt8
yanıt0
COVİD 19:

EE bi önce ki haberinizde ise ormanı yakan 12 yaşında annesinin babasının ayrılmasına kızan şuanki haberde (GÖRGÜ TANIĞI ) olan bu çocuktu ona bu gazı veren ise 16 yasında C.Y.adında başka bir cocuktu ki oda 4 günlük sorgu sonunda tutuklandı.

40
0
yanıtYanıtla
Furkan Kıyat:

Çocuk diyip durmayın teröristtir . Adam öldürme suçundan yargılansın .

28
3
yanıtYanıtla
Çamlica Gazoz:

Bu hayvana sahip çıkmayan ana babasınız içeri atın 10 çocuk yapıp sokaga salaklara örnek olsun devlet her çocuğun 18 yaşına gelene kadar takibini yapmalı imkanı olmayan ailelere destek olmalı 3 çocuk yapın demekle olmuyor işte size örnek sahipsiz bırakılmış çocuk ve halk zararı bu çocuk eğer islah edilmezse ömür boyu kimbilir kac masumun canını yakacak

19
3
yanıtYanıtla
Davut Pancar:

Hapisanede rahat ettirilmez inşallah yapılması gereken yapılır

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title