Haberler

Maltepe'de Gagavuzlar, Halk Oyunlarıyla Büyüledi

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle ara verilen Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali’ne Gagavuz Türkleri damgasını vurdu.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle ara verilen Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali'ne Gagavuz Türkleri damgasını vurdu. Birbirinden renkli ve coşkulu danslarıyla Maltepelilerin içini ısıtan Gagavuzlar'ın gecesinde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Birbirimize dokunduğumuzda, dostluk elimizi uzattığımızda, aramızda farkın olmadığını da gördük. Hoş geldiniz Türk kardeşlerim" dedi.

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali, Gagavuzya'nın sahne aldığı geceyle coşku içerisinde devam etti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcısı Canan Döner'in katıldığı festivalde, Gagavuzya Dışişleri Bakanı Vitaly Vlah, Moldova Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Dna Maria Filimon, Komrat Belediye Başkanı Sergey Anastasov, Gagavuzya Dış ilişkiler Türkiye ve AB Birimi Koordinatörü Tatiyana Çelebi, Kültür Bakanı Yardımcısı Alexei Karaterzi, Gagavuzya Başkanı İdare İşler Müdürlügü Medya Koordinatörü Georgy Yalanjı ve Türk Halkları Konseyi Genel Başkanı Mahmut Oral ve duayen gazeteci Yalçın Bayer katıldı.

"Türk örf adetlerini korudular"

Gecenin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Gagavuzya'dan, uzak yerlerden bize elini uzatarak, kilometrelerce yolu kat ederek Maltepe'ye konuk olmak için gelen bütün sanatçılara, siyasetçilere hoş geldiniz diyoruz. Hep diyoruz ya, doğduğumuz yeri belirleme şansımız yok. İşte bu Gagavuzyalı kardeşlerimizin, yaklaşık 1000 yıl önce, bir kısmı Anadolu'ya gelirken, bir kısmı da Balkanlara gitti ve orada Oğuz Türkçesi'ni asırlarca muhafaza etti. Onlar nereye gittilerse Türk dilini, Türk örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerimizi her tarafa taşıyarak, Türk insanının onur abidesi oldular. Kendilerini şükran ve takdirle anıyoruz" dedi.

Gecenin sonunda ise Gagavuz Türkleri, kendi kültürüne göre hazırladıkları iki adet hediyeyi Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç'a takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Kurban Bayramı Ali Kılıç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title