Haberler

Mall of İstanbul Nisan Ayında Ziyaretçilerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Torunlar GYO tarafından 1.1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen Mall of İstanbul, Nisan sonu itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Türkiye'nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO tarafından 1.1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen Mall of İstanbul, Nisan sonu itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Mall Of İstanbul, 350 mağazası, gurme centerı, özel tasarlanan MOİPark'ı, geleneksel ve modern sanatlar sokağı ve gösteri sanatları merkezi ile sektöre farklı bir dinamizm kazandırmaya hazırlanıyor. Kiralama çalışmalarının yüzde 85'ini tamamlayan Mall of İstanbul, mağaza karması ile de birçok ilke ev sahipliği yapacak.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Mall of İstanbul'u perakende sektöründeki 15 yıllık tecrübemizi ve bilgi birikimimizi yansıttığımız bir ustalık projesi olarak kurguladık ve hayata geçirdik. Perakende sektörüne destek olmak ve iş ortaklarımızı teşvik etmek üzere Mall of İstanbul'da da elimizi taşın altına koyduk, Dolar kurunu 1.950 olarak sabitledik" dedi.

Torunlar GYO, Avrupa ve Türkiye'nin en büyük karma projelerinden Mall of İstanbul'u Nisan ayında açmaya hazırlanıyor. İstanbul'un gelişen bölgelerinden Başakşehir'de hayata geçirilen Mall of İstanbul AVM, 350 mağazası, gurme centerı, özel tasarlanan MOİPark'ı, geleneksel sanatlar sokağı ve gösteri sanatları merkezi ile sektöre farklı bir dinamizm kazandırmaya hazırlanıyor. Bu konsepti ile Türkiye'nin en fonksiyonel alışveriş merkezi olmaya hazırlanan Mall of İstanbul, sektöre getirdiği yenilikler ve ilkler ile ön plana çıkıyor.

Mall of İstanbul'u konsepti, mimarisi ve lokasyonu ile ustalık projesi olarak hayata geçirdiklerini belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Mall of İstanbul'u perakende sektöründeki 15 yıllık tecrübemizi ve bilgi birikimimizi yansıttığımız bir proje olarak kurguladık ve ustalık projemiz olarak hayata geçirdik. Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük karma kullanım projeleri arasında yer alan Mall of İstanbul'da Mart ayı itibariyle konut ve ofis bloklarında yaşam başlıyor. Türkiye'de birçok ilke imza atacak olan alışveriş merkezimizin kiralama çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. İş ortaklarımızın da destekleriyle yüzde 95 doluluk oranı ile Nisan sonu itibariyle ziyaretçilerimizi ağırlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Mall of İstanbul'un fonksiyon zenginliğinin yanı sıra ulaşım imkânlarının çeşitliliği ile de dikkat çektiğini belirten Aziz Torun, "Mall of İstanbul için 1.1milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Mall of İstanbul hem kendi kadrosu hem de 350 mağazası ile 5 bin kişi için yeni istihdam alanı yaratacak. Sabah iş günü başladığında AVM, rezidans ve ofislerde 10 binden fazla insan yaşıyor olacak. Torunlar GYO olarak, bölgedeki trafiği rahatlatmak, projemizde yaşayanların ve alışveriş merkezi ziyaretçilerinin daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla yol yatırımlarının yanı sıra metro bağlantı tünellerini de hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda, yol ve deplase elektrik hatları için proje maliyetinin yanı sıra 50 milyon TL'lik ek bir yatırım daha yapıyoruz" dedi.

"Perakende Sektörüne destek olmak üzere elimizi taşın altına koyduk…"

Perakende sektöründeki dinamizme ve sektörün geleceğine inandıklarını belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Şu anda hem Türkiye'nin hem de sektörümüzün gündeminde önemli konular yer alıyor. Bunları görmezlikten gelmemiz mümkün değil. İçinde bulunduğumuz bu konjonktürde biz de Torunlar GYO olarak perakende sektörüne destek olmak üzere elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda da tüm alış veriş merkezlerimizde yaptığımız gibi Mall of İstanbul için de kur sabitlemesine gittik. Mall Of İstanbul için kirada, kuru Dolar'da 1.950'ye sabitledik ayrıca kiracılarımız ilk 4 ay için sabit kiranın yüzde 50'sini ödeyecek" dedi.

Mall of İstanbul ile ilgili detaylı bilgi veren Torunlar GYO AVM'lerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar ise, "Mall of İstanbul, İstanbul'un gelişen batı yakasının en önemli kavşak noktasında, İstanbul'un ikinci merkezi sayılan stratejik bir lokasyonda yer alıyor. 4 milyonluk nüfusa sahip bölgede yaşayanlar 15 dakika içinde alışveriş merkezimize rahatlıkla ulaşabiliyor. Bölgede artan turizm ve konut yatırımları açısından Mall of İstanbul'un önemli bir yaşam merkezi olacağına inanıyoruz. Yıllık kapı girişi hedefimiz ise 24 milyon kişi. Bölgenin gelişim düzeyi açısından düşünüldüğünde, ulaşım gibi olanakların artmasına paralel bu rakamın daha da yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Perakende Sektörünün ilkleri Mall of İstanbul'da…

Mall of İstanbul yaklaşık 154 bin metrekare kiralanabilir alanı ve toplam 350 mağazası ile dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen markalarına ev sahipliği yapacak. Türkiye de içerisinde 12 adet ile en fazla departman store bulunan AVM unvanını taşıyan Mall of İstanbul ayrıca en çok çocuk mağazasına sahip alış veriş merkezi olarak ön plana çıkıyor. İlkleri ile de dikkat çeken Mall of İstanbul'da, LCW Türkiye'de AVM'lerdeki ilk iki katlı mağazasını, Toyzz Shop 1600 metrekarelik en büyük mağazasını, De Facto İstanbul'daki büyük ilk iki katlı mağazasını, Debenhams yeni konsepti ile Türkiye'deki ikinci mağazasını, H&M ilk home mağazasını, Mango Rebel markası ile ilk mağazasını ve Victoria Secret ise 1000 metrekarelik Türkiye'deki tam konsept mağazasını ilk kez Mall of İstanbul'da açmaya hazırlanıyor. Dubaili yatırım grubu Aldar'da Türkiye'de ilk kez Mall of İstanbul'da 1000 metrekarelik, 3 katlı bir restaurant açacak. Dubai ve Abu Dabi'de zincirleri bulunan restaurantta Ortadoğu mutfağından örnekler sunulacak.

Mall of İstanbul'da ayrıca Karadeniz, Anadolu, Antep ve Ege mutfağının lezzetlerini aynı çatı altında sunacak olan "GustoMOİ" isimli bir de gurme center yer alacak.

Her biri ayrı konsepte sahip üç büyük ve iki küçük olmak üzere 5 atrium alanına sahip Mall of İstanbul'a 11 ayrı noktadan giriş yapılabilecek. 83 adet yürüyen merdiven ve 42 adet asansör ile iç ulaşımın sağlanacağı alışveriş merkezi ziyaretçilerine geniş koridorları ile kolay dolaşım ve alışveriş imkânı sunacak. Mall of İstanbul'da kapalı mekânların sınırlayıcı etkisini bertaraf etmek için özel bir de "Botanik Park" oluşturulacak. Kapalı bir alanda bile yeşil bir ortamının huzuru ve sakinliğinin yaşatılması amaçlanan Botanik parkta 150 çeşit iç mekân bitkisine yer verilecek.

Türkiye'nin ilk Geleneksel Sanatlar Sokağı kaybolmaya yüz tutan meslekleri buluşturuyor

Mall of İstanbul'un en dikkat çeken özellikleri arasında yer alan bir diğer bölüm ise "Geleneksel Sanatlar Sokağı." Kaybolmaya yüz tutan mesleklerin, el sanatlarının geleceğe taşınmasının desteklenmesi amacıyla oluşturulan bu özel bölümde, meslek erbabının kullanabileceği otantik bir çarşı alanı oluşturulacak. Ayrıca 3800 metrekarelik özel interaktif bir müzede de bu çarşıda yer alacak. Ebru ve hat gibi geleneksel mesleklere yıllarını veren ustalar bu alanda hem ürünlerinin satışını yapabilecek hem de ilgilenenlere bu meslekleri öğretebilecek. 11 oda atölye ve sergi alanı olarak kullanılabilecek 40'a yakın dükkan ve mağazanın yer alacağı çarşıda, kaybolan el sanatlarından örneklerin sergileneceği bir müze kurulması için de çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin temalı ilk kapalı eğlence parkı MOİPARK…

Eğlence konsepti ile de dikkat çeken Mall of İstanbul, Türkiye'nin temalı ilk kapalı eğlence parkı MOİPARK'a ev sahipliği yapacak. Yüzde 30'u eğlence ve yeme içme alanına ayrılan Mall of İstanbul içerisinde 36 milyon Dolar yatırım ile 12 bin metrekare alana kurulacak olan MOİPARK'ta, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu'ya ilk kez giriş yapan dev salıncaklar ve Korku Oteli yer alacak.

16 salonu ve 3.050 koltuk kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük sinema kompleksi de Mall of İstanbul'da yer alacak özel bölümlerden bir diğeri. Torunlar'a ait Cinetech markası ile hizmet verecek olan sinema kompleksinde tüm salonlar digital görüntü ve ses sistemlerinde son teknolojiye sahip ve yüksek izleme konforu sağlayacak şekilde tasarlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Torunlar Holding Aziz Torun İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

metin Altınbaşakbaris.altinbasak@gmail.com:

Ben orda çalıştım gerçekten müthiş bir şey olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title