Haberler

Malazgirt'te Pansiyon ve Derslik İhtiyacı

Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, ilçelerinde 500 derslik ve en az bin kişilik pansiyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, ilçelerinde 500 derslik ve en az bin kişilik pansiyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede tüm çocukların okula kazandırılması için çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü, bu kapsamda derslik ve pansiyon ihtiyaçlarının ortaya çıktığını kaydetti.

Okullaşma ve barınma alanında çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Kurt, ilçede bir tek çocuğun bile eğitimden mahrum kalmamasını hedeflediklerini ifade etti.

Kurt, şöyle konuştu:

"İlçede 3 yatılı okulumuz var. Konakkuran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda

(YİBO) herhangi bir sorun yok. Merkez 1071 YİBO ile Kız YİBO kapasitesinin üzerinde çalışmakta. 1071 YİBO'ya en az 500 kişilik ek pansiyon, Kız YİBO'ya da en az 200 kişilik ek pansiyon ihtiyacımız var. İlköğretimdeyse 2 kız ve 3 erkek pansiyonumuz var. Bu pansiyonlarımız da kapasitesinin üzerinde hizmet vermekte. İlköğretimde de acil olarak pansiyon ihtiyacımız bulunmakta. İlçemizdeki köylerin yerleşimi çok dağınık. Kırsaldaki yerleşim yerleri, merkeze çok uzak. Bu sebeple pansiyona ihtiyaç duyuyoruz."

Muhabir: Kadir Tunç

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Burhan Kurt Malazgirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title