Haberler

Malatya Film Festivali Sona Erdi

Ödül Törenine Kültür ve Turizm Bakanı Günay'da Katıldı

ÖDÜL TÖRENİNE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY'DA KATILDI

Bu yıl ilki düzenlenen 1.Malatya Uluslararası Film Festivali'nde uzun metraj dalında en iyi film kristal kayısı ödülünü Fransız yapımı 'Görünmez Kadın' alırken, kısa metraj dalında ise en iyi film 'Uşak Hesabı' isimli film oldu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde sunuculuğunu Kaan Girgin ve Nilüfer Açıkalın'ın yaptığı ödül töreni kırmızı halı geçişiyle başladı. Törene katılan ünlüler ve davetliler girişte serilen geleneksel kırmızı halıdan geçerek törenin yapılacağı salona geçtiler. Bir hafta süren Uluslararası Film Festivali'nin ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da katıldı. Bakan ödül törenine eşi Gülten Günay ile katılırken, çok sayıda davetlide ilk defa yapılan Festivalin ödül törene katıldı.

Törende söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Malatya Uluslararası Film Festivalinin devamını diledi.Bakan Günay, kültürün sanatın yaşamımıza daha fazla katılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

''Zaten gelişmelerin asıl göstergesi de ekonomik rakamların ne kadar büyüdüğü değil, ekonomik rakamların katkısı ile birlikte kültürün, sanatın yaşamımızda ne kadar fazla yer aldığıyla ölçülebilir. Örneğin 2002 yılında Türkiye sineması 9 film üretmiş 2009 yılında 70 film üretmiş. 2002 yılında Türk filmleri 2 milyonun altında seyirci elde edebilmiş, 2008 yılında Türk filmleri 23 milyon seyirci elde etmiş. Bunlar öyle zannediyorum ki Türkiye sinemasını dünya ile yarışmakta olduğunun güzel bir göstergesi. Sinemaya 2005'te çıkan yasa çerçevesinde sınırlı ama anlamlı bir katkı yapmaya çalışıyoruz. Her yıl 10 minyon TL'lik civarında sinema sektörüne uzun metrajlı ya da belgesel filmlere katlı yapmaya çalışıyoruz."

Türk filmlerinin 2008 ve 2009 yıllarında ulusal ve Uluslararası alanlarda 100'den fazla ödül kazandığını belirten Bakan Günay, Altın Ayı ödülünün 45 yıl aradan sonra tekrar bir Türk filmine verildiğini söyledi. Günay, ôTürk sinemacıların bu devletin küçücük katkısıyla kendi gayretlerini birleştirerek ve yeteneklerini birleştirerek sergilediği bu başarıyı ülkem adına milletle ve şükranla selamlamak istiyorumö şeklinde konuştu. Bakan Günay ayrıca hedeflerinin Türkiye'de kültür merkezi, sinema salonu ve tiyatro salonu olmayan bir yerleşim biriminin kalmaması olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ulusal kısa metraj film yarışmasında en iyi film Yusuf Emirdar'ın yönetmenliğini yaptığı Uşak Hesabı seçildi. Yine aynı dalda Jüri özel ödülünü Şampiyon Beşiktaş adlı kısa film alırken Siyad ödülünü de Küçük Bir Hakikat filmi seçildi. İnönü Üniversitesi öğrencilerin en iyi seçimi ödülünü de yine Uşak Hesabı adlı kısa film aldı.

Uluslararası Uzun metraj Film Yarışmasın da ise En iyi Film Kristal Kayısı ödülünü yönetmenliğini Agathe Teyssier'in yaptığı 'Görünmez Kadın' filmi aldı. En iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'Baba' filminin oyuncusu İsveçli Josef Fares alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü de 'Görünmez Kadın' filmiyle Julie Depardieu'ya verildi. Yine aynı dalda en iyi senaryo ödülünü 'Optik Yanılmalar', en iyi yönetmen ödülünü de 'Platon'un Akademisi' filmiyle Fillipos Tsitos, Siyad ödülünü yönetmenliğini Micha Wald'ın yaptığı Belçika yapımı 'Simon Konianski', Juri Özel ödülünü ise yönetmenliğini Hernßn A. Golfrid'in yaptığı Arjantin yapımı 'Bekleme Müziği' adlı film aldı.

Gecede ayrıca Kemal Sunal Halk Ödülü 16 Aralık'ta vizyona girecek Murat Şeker'in yönetmenliğini yaptığı 'Çakallarla Dans' filmine verildi. Ödülü filmin yönetmeni Murat Şeker aldı. Ünlü oyuncular Nehir Erdoğan, İzzet Günay ile çok sayıda sinema dünyasından davetlinin katıldığı ödül töreni gecesinde Malatya Musiki Cemiyeti de Malatya türkülerini seslendirdi.

Gece sonunda ödül alan konuklar ile protokol üyeleri toplu resim çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sinema

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title