Haberler

Malatya'da vatandaşlara emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatılıyor

Güncelleme:

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine getirilen emniyet kemeri simülatörü ile vatandaşlara, emniyet kemeri takılıyken kaza anında araç içinde neler yaşandığı uygulamalı olarak gösteriliyor.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine getirilen emniyet kemeri simülatörü ile vatandaşlara, emniyet kemeri takılıyken kaza anında araç içinde neler yaşandığı uygulamalı olarak gösteriliyor.

İçişleri Bakanlığının başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında ilçeye simülasyon aracı kurularak, araçta emniyet kemerin önemini uygulamalı olarak anlattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi başkanlığı ve Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belediye binası önünde "Bi hareketine bakar hayat" sloganıyla uygulama başlattı. Polis ekipleri, ilçedeki taksi sürücüleri, öğrenci servisi sürücülülerin simülasyon aracına binmelerini istedi.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Belediye Başkanı Durali Zelyurt, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Samaraz ve sürücüler, simülasyon aracında olası kaza anında yaşayabileceklerini tecrübe etti.

Kaymakam Kılıç, burada yaptığı konuşmada, emniyet kemerinin olası bir kazada ne kadar önemli olduğunu simülasyon aracında test ettiklerini belirterek, "Kendi aramızda şunu düşündük 15 kilometre hızda buysa 100-150 kilometre bir hızda Allah korusun ne hale getirir, emniyet kemersiz araç kullanmak. O yüzden kesinlikle kısa mesafe, uzun mesafe bir şey olmaz demeyerek emniyet kemerimizi takalım. Bi Hareketine Bakar Hayat mottosuyla İç İşleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanyaya da hepimiz destek verelim. Hepimizde bir bilinçlenmek ve duyarlık oluşsun. Emniyet kemersiz trafiğe çıkmayalım. Ağır yaralamalı trafik kazalarında emniyet kemeri yüzde 60 oranında bunu önlüyor." dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise emniyet kemerinin hayat kurtardığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Doğanşehir Hisarcık Tragger Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title