Haberler

Malatya'da 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı ile Engelliler Haftası Birlikte Kutlandı

Malatya’da 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Engelliler Haftası birlikte kutlandı.

Malatya'da 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Engelliler Haftası birlikte kutlandı.

Atatürkçü Düşünce Topluğu ve Engelsiz İnönü Birimi tarafından Malatya İnönü üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Toplantı Salonundan düzenlenen programa 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Arı, Beyaz Ay Engelliler Dernek Başkanı Yılmaz Alaca, Malatya eski baro başkanı avukat Selahattin Sarıoğlu ve öğrenciler katıldı. İnönü Üniversitesi Engelsiz Üniversite Biriminden Nurhan Sevinç koordinesinde gerçekleşen programda ilk olarak konuşan 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Arı, 19 Mayıs'ın öneminden bahsetti. Arı, "19 Mayıs çok önemli bir tarih. Sadece bizler açından önemli değil aslında. Ezilen tüm mazlum uluslar açısından önemli. Bu gün bile bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşmak için, emperyalizm dayatmaları altında çırpınan toplumların bana göre özlemle anması gereken bir gün 19 Mayıs. 19 Mayıs tarihinin tarihsel anlamı nedir, hangi koşullarda gelindi. Bana verilen 15 dakikalık süre içinde anlatmak çok zor, ama ben özetleyeceğim. Bir bakış açısına göre bakacağız ve 19 Mayıs 1919 günü neden önemli olduğunu burada insanlarının beyinlerine beli bir ölçü de yerleştire biliriz" dedi

"Toplumumuz bu konuda duyarsız davranıyor"

Selahattin Sarıoğlu ise yaptığı konuşmada, "Bence önce konuşmacı olan değerli Prof.Dr. Kemal Arı'ya teşekkür ediyorum. Bu gün burada 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Engelliler Haftasını kutlamak için buradayız. Görüyorum ki katılım az, dünya çapında konuşmacıların ve katılımcılarının olduğu zamanlarda bile konferanslara katılımlar az olmuştur. Ayağımıza kadar üstat gelmiş ve toplumumuz bu konuda duyarsız davranıyor. Böyle konumuz Atatürkçülük 19 Mayıs ve engelliler olduğuna göre ben öncellikle Atatürk konusunda, Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu sizlere söylemek istiyorum" diye konuştu.

Program sonrası işaret diliyle İstiklal Marşı ve 1 dakikalık saygı duruşu ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Cevabı okundu. Programda son olarak Yusuf Dumlupınar türküleri konseri verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Engelliler Haftası Kemal Arı 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title