Haberler

Makedonya Ile Bosna Hersek AB'den Destek Bekliyor

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvanic, Makedonya ile Bosna Hersek'in ortak hedefinin Avrupa Birliği (AB) üyeliği olduğunu belirterek, "Bu konuda AB'den sadece mali değil, kurumsal ve siyasi destek de bekliyoruz.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvanic, Makedonya ile Bosna Hersek'in ortak hedefinin Avrupa Birliği (AB) üyeliği olduğunu belirterek, "Bu konuda AB'den sadece mali değil, kurumsal ve siyasi destek de bekliyoruz." dedi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile görüşen İvanic, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülkenin bölgesel işbirliği anlamında son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

İvanic, Makedonya ile Bosna Hersek'in ortak hedefinin AB üyeliği olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda AB'den sadece mali değil, kurumsal ve siyasi destek de bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Makedonya'daki siyasi krize ve ülkedeki Arnavut partilerin oluşturduğu platforma ilişkin bir soruyu yanıtlayan İvanic, her ülkenin sorunlarını ülke içinde çözmesi gerektiğini kaydetti.

Makedon lider ise iki ülkenin ortak çıkarlarını ele aldıkları kapsamlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, iki ülkenin bölgede barış ve istikrar gibi ortak stratejik hedeflere ve gelişmiş ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü ve egemenliğini net bir şekilde desteklediklerini ifade eden İvanov, Bosna Hersek'in AB üyeliği sürecinde kat ettiği ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arnavut platformu "siyasi bir engel"

Makedonya'da aralık ayında yapılan seçimin ardından Arnavut partiler tarafından oluşturulan platformu "siyasi bir engel" olarak nitelendiren İvanov, bunun anayasaya ve Ohri Çerçeve Antlaşması'na da aykırı olduğunu savundu.

İvanov, Makedonya'nın içişlerine karışılmasının büyük milliyetçi fikirlerin oluşmasını teşvik ettiğini ileri sürerek, bölgenin gerilimlerin azaltılmasına ve mevcut söylemlerin değiştirilmesine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki iyi ekonomik ilişkilere de değinen İvanov, Bosna Hersek ile Makedonya arasındaki ticaret hacminin 155 milyon avro olduğunu sözlerine ekledi.

İvanov, Üsküp'teki temasları kapsamında iki ülkenin iş adamlarının katılımıyla yarın düzenlenecek iş forumuna da katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Gyorge İvanov Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title