Haberler

Ünlü Şarkıcı George Martin Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

"5. Beatles" olarak da bilinen ve Beatles için 700'den fazla kayda imzasını atan yapımcı ve aranjör Sir George Martin hayatını kaybetti.

Beatles'ın kurucusu Ringo Starr, Twitter'dan yaptığı açıklamayla 90 yaşındaki yapımcı George Martin'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Universal Music'ten bir yetkili de ünlü yapımcının ölümünü doğrularken, detay vermedi.

BEATLES'IN 700 ŞARKISINDA İMZASI VAR

50 yıllık bir kariyere sahip olan George Martin, Beatles için 700'den fazla kayıta imzasını atmıştı. Martin kariyerinde sadece Beatles için değil, Shirley Bassey, Cilla Black ve "Gerry and the Pacemakers" için de çalışmıştı.

Bir marangozun çocuğu olarak Kuzey Londra'da Holloway'de dünyaya gelen George Martin, Beatles'ın 1962 yılında hazırladığı demo kaydı ilk kez duyduktan sonra ünlü grubun dünya çapındaki başarıya ulaşmasına yardımcı oldu.

"BEŞİNCİ BEATLE" OLARAK TANINIYORDU

İngiltere Başbakanı David Cameron da Martin'i "müziğin dev isimlerinden biri" olarak niteleyerek ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Starr'dan oluşan Beatles için 700'den fazla kayıt yapan Martin, "Beşinci Beatle" olarak tanınıyordu.

"SİR" ÜNVANI VERİLDİ

Londra'nın kuzeyindeki Holloway'de 1926'da dünyaya gelen Martin, Parlophone Müzik'i kurmuştu. Martin, 1962'de deneme kayıtlarını dinlediği Beatles'ın dünya çapında ün kazanmasını sağlamıştı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, müzik ve popüler kültüre katkılarından dolayı 1996'da Martin'e "Sir" unvanı vermişti. Martin, çok sayıda Grammy kazanmış, 1964'te de "A Hard Day's Night" filmiyle En İyi Müzik dalında Oscar'a aday gösterilmişti.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Universal Twitter Londra Magazin Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (2)

BenMobil-IOS:

alman , merikan, fransiz ne Tatlises, Tayfur, Gencebay, Burhan Cacan ne diye ilgileniyor mu sizler bu yabanci adamlarin hep haberini yapip duruyorsunuz heh? komleks mi var yoksa hedef mi var?!

0
0
yanıtYanıtla
BEN:

Bomboş yaşamışsın,eminol hicbişey olmaz senden ne burda nede öte tarafta nefes aldınmı kâr.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title