Haberler

Sosyal Medyanın Yeni Fenomeni Suriyeli Kaynakçı Genç Oldu

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen kaynak ustası gencin kaynak makinesiyle yaptığı gösteriler sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

4 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve burada mesleği olan kaynak ustalığı ile geçimini sağlayan 29 yaşındaki Khaled Alabed Alhaı çalıştığı kalorifer kazanı imalathanesinde boş zamanlarında çektiği eğlenceli videolar ile sosyal medyada fenomen haline geldi. Şarkılara olan sevgisi ile tanınan Suriyeli genç; başındaki kaskı, bir elinde gitarı andıran demir parçası ve diğer elinde kaynak makinesiyle çalan şarkıya eşlik ederek izleyenleri hem güldürdü hem de kendine hayran bıraktı.

"Eldeki imkanlarla böyle bir şey yaptım"

Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk sanatçılar ile düet yapmak istediğini belirten Khaled Alabed Alhaı, "11 yıldır bu mesleği yapıyorum. Suriye'de petrol boru hattında kaynak işi yapıyordum. Türkiye'de petrol boru kaynak işi olmadığı için kalorifer kazanı kaynak işi yapıyorum. İş paydos edince aklıma gitar geldi. Beraber müzik açtık ve video çektik ve internete attım. Bu videolardan daha fazla çekip paylaşma fikrim var ama burası iş yeri elimiz her zaman boş değil her zaman video çekemiyorum. Allah razı olsun ben Türkiye'den çok memnunum ben Türkiye'ye çok teşekkür ederim. Biz kardeşiz inşallah. Bende imkan yok, gitar yok kaynakla ve demirle böyle bir şey yaptım. Türk sanatçılarla düet yapmak istiyorum ama bende imkan yok" dedi.

"Zamanla biz de ona dahil olduk"

Khaled ile ilk tanıştıkları günden beri çok iyi geçindiklerini belirten iş yeri sahibi Ali Aydemir ise, "Khaled kardeşimizin işvereniyim. Biz artık ona da burada bir kardeş gibi olduk senelerdir. Burada beraber rızkımızı kazanmaya çalışıyoruz. Khaled'in biz zaten eğlenceli bir adam olduğunu biliyoruz. İlk geldiği günden beri aramızdaki muhabbet olsun şakalaşmalar olsun problemimiz yoktu. Gördükten sonra tabi ister istemez işveren olarak biraz yadırgadık ama baktık iş eğlence moduna gidiyor artık biz de ona dahil olduk videoları beraber çekmeye başladık" diye konuştu.

"Türk sanatçılar bana elektro gitar öğretsin ben de onlara kaynak gitar öğreteyim"

Khaled ile beraber video çektiklerini ve bu videoların da internette beğeniyle izlendiği belirten Ali Aydemir, Khaled'in Türk sanatçılar ile düet yapmak istediğini belirtti. Aydemir, "Yakın zamanda biz muhabbetini yaptık. Khaled 'bana sizin Türk sanatçılar gelsin elektro gitar öğretsin ben de onlara kaynak gitar öğreteyim' diye. En sevdiği şarkıcı mesela Esra Özmen, Kıraç olsun, Haluk Levent olsun elektro gitar çalan şarkıcılar olsun açarız. Sabahtan akşama kadar onlara ayak uydurmaya çalışırız" şeklinde konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ali Aydemir Türkiye Suriye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title