Haberler

Oscar Ödülleri Bu Gece Sahiplerini Bulacak

Güncelleme:

Tüm dünyadan sinemaseverlerin merakla beklediği 86. Oscar ödül töreni bugün ABD'nin Los Angeles kentinde yapılacak.

TÜRKİYE SAATİ İLE 02.00'DA BAŞLAYACAK

Yılın en iyilerinin belirlendiği 86. Oscar töreni, Los Angeles'ta bulunan Dolby Theatre'da TSİ 2'de başlayacak ve sabaha kadar sürecek.

Aralarında ''American Hustle'', ''12 Years a Slave'', ''The Wolf of Wall Street'' gibi eserlerin de bulunduğu en iyi film kategorisinde 9 film, heykelciği almak için yarışacak.

ADAYLARDAN DI CAPRIO DİKKAT ÇEKİYOR

Yılın En İyi Erkek Oyuncusu alanında American Hustle'daki rolüyle Christian Bale, The Wolf of Wall Street'teki rolüyle Leonardo Di Caprio ile Bruce Dern, Matthew Mcconaughey ve Chiwetel Ejiofor yer alıyor. Yılın En İyi Erkek Oyuncusu alanındaki beş isim arasından Leonardo Di Caprio ismi dikkat çekiyor. Ünlü oyuncu, Oscar'a birçok kez aday gösterilip her seferinde kaybetmesiyle ün salmış durumda. Filmleriyle izleyicilerin beğenisini kazanan Amerikalı aktör, bu kez jürinin beğenisini alıp Oscar'ı kazanmak istiyor.

En iyi kadın oyuncu alanında ise Amy Adams, Cate Blanchett, Meryl Streep, Sandra Bullock ve Judi Dench'ten biri geceden mutlu ayrılacak.

Yılın en başarılı yardımcı erkek oyuncu alanında 5 isim yarışırken, yardımcı kadın oyuncu alanında da yine birbirinden ünlü 5 kadın heykelcik için mücadele verecek.

En iyi film yönetmeni dalında yarışacak isimler arasında David Russell (American Hustle), Alfonso Cuaron (Gravity), Alexander Payne (Nebraska), Steve Mcqueen (12 Years a Slave) ve Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) yer alıyor.

HAZIRLIKLARA YAĞMUR DAMGA VURDU

Tüm dünyadan yaklaşık 1 milyar kişinin izlemesi beklenen ödül töreni için hazırlıklar günler öncesinden başlarken, Los Angeles'ta 2 gündür devam eden şiddetli yağmur, tören hazırlıklarına damgasını vurdu.

Yılın en görkemli töreni için Hollywood'da hummalı calışmalar devam ederken, bir yandan aralıksız yağan yağmur, kırmızı halı hazırlıkları yapan organizasyon ekibine zor anlar yaşattı. Ödül törenin gerşekleştirileceği Dolby Theatre'ın girişi Hollywood ve Highland Bulvarı arası çadırlarla kaplanırken, onlarca çalışan alanda biriken suları temizlemek için yoğun çaba harcadı. Şovun en önemli dekorları arasında yer alan dev Oscar heykelleri, yağmurdan etkilenmemesi için naylonlarla örtüldü. 

Uzun dönemdir kuraklıkla mücadele eden Los Angeles'ta yağmur bir yadan sevince neden olurken, kentte şiddetli yağış nedeniyle binden fazla ev su baskını tehlikesine karşı boşaltıldı.

Öte yandan ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, yağışın bu akşam bitmesinin beklendiğini ve tören esnasında ciddi bir sıkıntının çıkmasının beklenmediğini açıkladı.

TÖRENİ ELLEN DEGENERES SUNACAK

Bu yıl 56 yaşındaki ünlü talk show yıldızı Ellen DeGeneres'in sunacağı Akademi Ödülleri'nde, yağmur nedeniyle son olarak 2010 yılında konuklar çadır altında karşılanmış ve "kırmızı halı geçişi" yağmur altında tamamlanmıştı.

OSCAR'A KATILIM ŞARTI

Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması, ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor. Akademinin tüm üyeleri kendi dallarında ödül için adaylarını önerir. Tüm üyeler En İyi Film Akademi Ödülü için oylamaya katılabilir. Böylelikle tüm dallarda adaylar belli olur. Adaylar belli olduktan sonra ödülün kimlere gittiğini belirlemek için ikinci bir oylama yapılır.


 

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Leonardo Di Caprio Wall Street Los Angeles Sinema Magazin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

DOGUmuratturk.322@hotmail.com:

HIRSIZLIKTA..YOLSUZLUKTA...RÜŞVETTE..ADAM KAYIRMADA...ADALETSIZLIKTE....VE NANKÖRLÜKTE...AKP 6 DALDA OSKAR ALIRDI....Aday olsalardı keske.. :))

5
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title