Haberler

GQ Ödül Törenine davet edilen Mabel Matiz, Karakol klibi yüzünden sansürlendi

Güncelleme:

Başarılı şarkıcı Mabel Matiz, Karakol klibi nedeniyle aldığı tepki ve sansürlerin ardından GQ Türkiye ödüllerine davet edilmesine rağmen ödül vermesi için sahneye çağrılmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sansürün kendisini de, olayın geneline hasıl olan dev iletişimsizliği de son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum" dedi.

Tarzı ve şarkılarıyla adından söz ettiren Mabel Matiz, temmuz ayında "Karakol" isimli şarkısının klibini yayınladı. Klibi kısa sürede sosyal medyada gündem olan şarkıcı, LGBTİ karşıtlarından tepki çekmişti. Tepkilerin ardından RTÜK'ün klibin yayınlanmaması için sansür uyguladığı ileri sürülmüştü. Kliple ilgili tepkiler devam ederken Gq Türkiye'nin ödül töreninde dikkat çeken bir olay yaşandı.

"1,5 AY ÖNCE ÖDÜL TAKDİM ETMEM İÇİN TEKLİF ALDIM"

Aylar önce GQ ekibi tarafından aranarak gecede ödül vermesi istenen Mabel Matiz, törende sahneye çağrılmadı. Klibine uygulanan sansür nedeniyle sahneye çıkarılmadığını söyleyen Mabel Matiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Dün ilginç bir gece geçirdim, sizlerin paylaşmak istiyorum. 1-1.5 ay kadar önce GQ Türkiye ekibinden, Yılın İyileri ödül gecesinde ödüllerden birini takdim etmem yönünde bir rica ve teklif aldım. Kabul ettim ve katılabileceğimi kendilerine ilettim."

"BENİM YERİME SAHNEYE BAŞKA BİRİ ÇAĞRILDI"

Kime ödül takdim edeceğim haftalar öncesinden bana ve ekibime bildirildi. İki gün önce bu bilgiler son kez teyit edildi. Dün gece ödül törenine katıldım. Bana bildirilen ve takdim edeceğim ödül sırasında, takdim için başka biri sahneye çağrıldı. Bütün ödüller takdim edildi. Tören aftera dönüştükten sonra ekibim aracılığıyla bu değişikliğin nedenini öğrenmek için GQ Türkiye ekibinden, konu hakkında bilgi sahibi bir kişiye ulaştım. Sonucunda öğrendiğim şey beni şaşırttı.

GQ Ödül Törenine davet edilen Mabel Matiz, Karakol klibi yüzünden sansürlendi

"KLİBİMİN SANSÜRÜ NEDENİYLE KARAR DEĞİŞTİRİP BİLDİRMEMİŞLER"

Yazın "Karakol" klibiyle ilgili yaşanan sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin / tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim. Ne yazık ki bana son anda yapılan bu değişikliği bildirme nezaketi bile gösterilmemişti. Bu ilk hikaye değil. Derim kalın. Böyle şeyler ara ara oldu, bunlar beni yolumdan, oluşumdan döndürmedi. Döndürmez de. Büyütmemeyi ve yola devam etmeyi hep düstur edindim. Ödül takdim edip etmemek de zaten bir mesele değil."

"ŞAHSIMA NEZAKETSİZLİK VE AYRIMCILIK YAPILDI"

Ancak ana teması "Co-exist" yani "bir aradalık" olan, uzun uzun "bir aradalık" konuşmalarının yapıldığı, sponsorlarla dolup taşmış bir gecede, şahsıma yapılan bu nezaketsizliği ve ayrımcılığı yine de paylaşmak, kamuoyunun takdirine sunmak istedim. Sansürün kendisini de, olayın geneline hasıl olan dev iletişimsizliği de son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum. GQ Türkiye ekibi ile gün boyu süren görüşmelerimizde kendileri elbette böyle bir sansürün asla konu olamayacağını, ekip içinden gelen bilginin gerçeği yansıtmadığını, bunun yalnızca "organizasyonel bir hata" olduğunu söylediler.

"BİRBİRİMİZE HAKSIZLIK EDEREK BİR ARADA OLAMAYIZ"

Mobbing üzerinden sansürün normalleştirildiği bir ortamda bunu itiraf etmelerini zaten beklemiyoruz. Zaten yoğun olan gündemi bu küçük meseleyle meşgul ettiğim için affınıza sığınıyorum. Ancak ortak bilincin gelişmesi ve büyük değişimin tam olarak gerçekleşmesi için, bu tür hikayelerin paylaşılmasını önemli buluyorum. Bizler ancak birbirimizin varlığını kabul ederek, birbirimizi anlamaya çalışarak, birbirimize el uzatarak bir arada olabileceğiz. Ancak o zaman güzel, ferah, daha aydınlık bir yere varabileceğiz. Birbirimizi yok sayarak, birbirimize haksızlık ederek değil. Hayatın her anında bu bilince ihtiyacımız var.

GQ Ödül Törenine davet edilen Mabel Matiz, Karakol klibi yüzünden sansürlendi

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Mabel Matiz GQ Türkiye Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Nafile Namazları Camide mi Yoksa Evde mi Kılmak Daha Faziletlidir? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 10 Mayıs Cuma 2024? Survivor CANLI izle! 10 Mayıs Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 10 Mayıs Cuma!
Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı

Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı

500

Yorumlar (9)

Hacı Şembeki:

Bu ülkeye Bati ülkeleri eliyle Bıkmadan usanmadan LGBT deli gomlegini zorla giydirmeye çalışıyorlar....Her yolu her sanatçıyı, her kanalı kullanmaya çalışıyorlar.. Buna tepki verildiğinde ise Aile bakanı bile halkın tepkisine karşı çıkabiliyor..

96
23
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

EVET BATILILASICAZ YA! AVRUPADA ERKEKLER ELELE SARMASDOLAS DISARDA GEZEBILIYOR! AYNI SISTEMI T.C YE GETIRMEYE UGRASIYORLAR!! AMA BURASI TÜRKIYE!!!! ÖYLE YAGMA YOK KARDESSSSSS !!!!!!!!!

yanıt23
yanıt5
Altay Bozkurt:

MABEL SEN VARYA !!! SOKAGA CIKMAYA DAHI YÜZÜN KALDIMI SENIN TÜRKIYEDE?? SON KLIBINDEN SONRA !!!!!!!! BIRAK SIMDI ÖDÜL TÖRENINDE SAHNEYE CIKMAYI FALAN!!!!!

68
30
yanıtYanıtla
ist Kr:

Şimdi bu ünlü olmadan sesi çıkmazdı şimdi bize ne kadar ters işler varsa bunun gibiler orda ve bizim paramız ile

62
27
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Çok üzüldük perişan olduk.Gündem gündem ve yine gündem.

55
16
yanıtYanıtla
Adem Yıldırım:

lgbt yılandır görüldüğü yerde başı ezilmelidir

36
6
yanıtYanıtla
özen66:

yerınde bır karar olmuş.

31
10
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Küreselcilere hizmet eden den bu ülkeye birşey olmaz. Adam gibi şarkını söyle adam gibi paranı kazan gençliği bazı şeylere özendirme.

32
9
yanıtYanıtla
O Z:

Nasıl Eşcinselliği normalleştirme lehine aktif çalışmalar var ise, bu görüşe karşı da aktif bir çalışma vardır sayın Mabel hanım. Senin bünyen neleri hazmediyor, bunu da hazmet.

29
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title