Haberler

    Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım

    Güncelleme:

    Usta oyuncu Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'dan aldığı kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek. Haberi alınca gözyaşlarına hakim olamadığını söyleyen Çoruh, "Tarif edilemez bir duygu" diyerek hislerini aktardı.

    Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü, ustası Kel Hasan Efendi'den aldığı kavuğu oyuncu Münir Özkul'a emanet etmişti. Özkul'un daha sonra Ferhan Şensoy'a devrettiği kavuğun beşinci sahibi ise Rasim Öztekin olmuştu. Geçtiğimiz aylarda sağlık problemleri nedeniyle tiyatro sahnesine çıkamadığı için kavuğu genç bir tiyatrocuya vereceğini söyleyen Öztekin, dün kavuğu Şevket Çoruh'a devredeceğini açıkladı.

    RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI KAVUĞU DEVREDECEK

    Dün kavuğunu teslim edeceğini duyuran Rasim Öztekin, "Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritim problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim. Büyük özverilerle Baba Sahne'yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim" ifadelerini kullandı.

    Rasim Öztekin'den Dümbüllü'nün kavuğunu devralacak olan Şevket Çoruh: Haberi duyunca oturup ağladım

    "HABERİ DUYUNCA OTURUP AĞLADIM"

    Öztekin'in bu kararı Şevket Çoruh'u sevinç gözyaşlarına boğdu. Konu hakkında ilk kez konuşan Çoruh, "Rasim Usta'ya çok teşekkür ediyorum. Bu büyük sorumluluk. Tiyatroların açılmasını, Kültür Bakanlığı'ndan tiyatrolar için özel kanunlar çıkmasını beklerken böyle güzel bir haber aldım. Sağ olsun, Rasim Abi'nin ince yürekliliği. Kavuğu Türkiye'deki tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Haberi ilk duyduğumda 15 dakika kendime gelemedim. Oturup ağladım. Tarif edilemez bir duygu" ifadelerini kullandı.

    KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERE SİTEM ETMİŞTİ

    Rasim Öztekin, nisan ayında Hülya Koçyiğit'in sunduğu "Film Gibi Hayatlar" programına konuk olmuş, "kavuğu hak etmediğini" düşünenlere şu sözlerle sitem etmişti: "Kavuğu aldım ama kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı doktorlar canlı performansı yasakladı. Herkes iyi niyetli değil; 'Kavuğu aldın madem niye oynamıyorsun?' diyorlar. Sağlığım el vermiyor. Bu nedenle kavuğu genç bir arkadaşa devredeceğim."

    FERHAN ŞENSOY ONAY VERDİ

    Ferhan Şensoy, daha önce kavukla ilgili bir açıklama yapmış, "Rasim Öztekin beni aradı. Doktoru sahneye çıkmasına izin vermediği için kavuğu devretmek istediğini söyledi. Adayını söyledi, ben de onay verdim. Yeni kavukluyu açıklamak Rasim'e düşer" demişti.

    Rasim Öztekin, kavuğu 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek törenle Şevket Çoruh'a devredecek.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Ferhan Şensoy Rasim Öztekin Şevket Çoruh Haberler

    Bakmadan Geçme

    Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
    500

    Yorumlar (45)

    REVANLI:

    laikliğe aykırı bu devirde kavuğmu kaldı. .

    12
    12
    yanıtYanıtla
    CAHİL MİSİN?:

    Cahillerle sohbeti bırakalı çok oldu ama yine de söyleyeyim. o kavuk dediğin şey Türk tiyatrosunun kral tacıdır. bilmiyorsan yazma

    yanıt6
    yanıt4
    revanlı:

    cahilim ne olmuş sanki

    yanıt4
    yanıt2
    Cahil misin:

    Akıllı ol okkalı tokatı patlatıveririm gari.

    yanıt2
    yanıt2
    revanlı:

    cahil kaldık çünkü daha önemli işlerim vardı mesela ev almak gibi araba almak gibi işkurmak gibi 2 çocuk okutmak iş sahibi yapmak gibi daha önemli işlerim vardı cahil kalmak güzeldir. .

    yanıt5
    yanıt1
    Cahil misin:

    Ne diyon değişik

    yanıt1
    yanıt2
    revanlı:

    anlaşılan zeka seviyen küfür yazmadan yorum yapmaya müsait değil geçmiş olsun

    yanıt3
    yanıt0
    Cahil misin:

    Yaw he he

    yanıt0
    yanıt2
    Yazık oldu:

    Kavuğa siyaset bulaştırdınız :))))

    6
    9
    yanıtYanıtla
    kavukluşaklaban:

    abartmayın şunları

    6
    8
    yanıtYanıtla
    Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title