Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla tiyatronun başına geçen Karadağlı sessizliğini bozdu

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan bu atama sonrası ünlü oyuncuyu tebrik edenler kadar eleştirenler de oldu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Karadağlı, "Temsil ettiğim için bir şey söylemem doğru değil. Daha çok yeni. Biraz zaman geçsin gerekli açıklamaları yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre tiyatro ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Bu gelişme sonrası Tamer Karadağlı sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü oyuncuyu tebrik edenler kadar eleştirenler de var.

"GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAĞIM"

Yeni göreviyle ilgili ne diyeceği merak konusu olan Karadağlı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Şu anda bir şey konuşamıyorum. Artık Tamer Karadağlı olarak değil kurumu temsil ettiğim için bir şey söylemem doğru değil. Daha çok yeni. Biraz zaman geçsin gerekli açıklamaları yapacağım. Şu an kurum ön planda" ifadelerine yer verdi.

CHP'DEN ATAMAYA TEPKİ

TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmasını sert bir dille eleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Devlet Tiyatroları, bağımlı bir kuruluş değil yasaya göre, bir anlamda yarı özerkliği olan kuruluş. 50 yıldır bir düzenleme bekleyen bir kuruluştan bahsediyoruz. Özerk olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Bu yasayı getirmektense Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Niye? Sarayı çok seviyor. Birden döndü" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla tiyatronun başına geçen Karadağlı sessizliğini bozdu

"KÜLTÜREL MİRASIMIZA DEĞER KATACAK"

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da atama kararının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Bakanlığımıza Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atanan yol arkadaşım, kardeşim Selim Terzi'yi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Devlet Tiyatroları Tamer Karadağlı Magazin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500

Yorumlar (44)

mahmut:

solcular kendilerinden olmayana hiç bir zaman tahammül edemez. Ama kendilerinden olur da eleştiri gelirse saygı duyulmasını bekler tarafsız olunmasını beklerler. solkafa

1247
105
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

chp liler bu kadar itiraz ettiğine göre cumhurbaşkanımız ülkemizin hayrına doğru seçim yapmış

347
327
yanıtYanıtla
Mustafa Bilgin:

Tamer Karadağlı'nin o kurumdaki müdürlüğe ihtiyacı yok ama o kurumun Tamer Karadağlı gibi adamların karakter ve donanımına ihtiyacı var. Nitelikleri ve liyakati yeterli olmasına rağmen bilinen cenahın fikirlerini savunmasını için eleştirilmesi yanlış

205
73
yanıtYanıtla
turan atsız:

tamer karadağlı da ilber hoca gibidir vatan millet sevgisi öndedir görev verilirse yapar. chp den yapılan açıklama çok yersiz bu kafayla devamlı kaybedersin benden olmayan akplidir kafası böyle mi masayı genişletip herkesi kucaklıyorsunuz 6 oktan biri milliyetçiliktir diyen tanju özcan ı atarak mı?

210
60
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Tamer karadağlı beyfendi sanatçı demek bile diyemeyeceğim kızı yaşında sevgilisi olan örnek teşkil etmeyen birinin bu tür mertebede olması çok üzücü...

92
166
yanıtYanıtla
Mehmet Tolu:

maval okuma.. yaşı kemale eren bütün erkekler. olsa da bizde yesek der

yanıt26
yanıt22
Fatih Erdem:

Liyakat desen sayın Karadağlı tiyatronun sanatın kitabını yazmış duayen bir üstat, kişilik desen sanat camiası arasında en saygın en muhterem en sevilen sayılan örnek olarak gösterilen kişi, sanata ve sanatçıya çoook şey katacağından en ufak bir şüphem dahi yok, eleştirenler kıskanıyor.

142
62
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Kendi başına karar almasını onaylamazlar akp nin kapıcısı bile müdahale ederrr

yanıt9
yanıt32
Mehmet Tolu:

sanat camiasında bir üst akıl var ve CHP zihniyetli, istenilen gibi davranmayan, konuşmayan kim varsa işsiz kalıyor.

159
45
yanıtYanıtla
Halit:

heryerde varlar hatta yargıda bile infial yapan tuhaf kararlar onlardan kaynaklanıyor

yanıt46
yanıt17
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title